Facebook Yine mi Faka Bastı?

Facebook'un çağrı ve SMS geçmişinizi biriktirdiği ortaya çıktı; ancak bu kez durum o kadar kötü değil!

Bir fiyasko daha mı?

Facebook uygulamasını Android'li telefonunuzda bir süredir kullanıyorsanız, yaptığınız tüm aramaları ve gönderdiğiniz SMS'leri sosyal ağa teslim etmiş olabilirsiniz.

Cambridge Analytica fiyaskosu sürerken Facebook'un en son isteyeceği şey, yeni bir gizlilik sorunu. Ancak Facebook verilerini site üzerinden indiren geliştirici Dylan McKay, indirdiği verilerde arama günlüklerine ve SMS meta verilerine rastladı.

Ars Technica'ya göre Facebook'a Android Jelly Bean sürümünden önce kişilerinizi okuma izni verirseniz, arama ve SMS'leri okumaya da izin vermiş oluyorsunuz. Uygulama, Google'ın Ekim 2017'de 4.0 API sürümünü kapatana kadar bu verileri toplamış bulunuyor. Zamanı geri döndürmek mümkün olmadığından yapabileceğiniz en iyi şey, kişi verilerini Facebook üzerinden silmek.

Facebook, İzinsiz Veri Topladığını Kabul Etmedi

Facebook, bu haberler üzerine bir açıklamada bulundu ve arama ve metin geçmişini izinsiz kaydetmediğini söyledi. Firma, bazı kullanıcıların bilgileri kaydedilse bile bu işlevin her zaman "isteğe bağlı" olduğunu belirtti. Sosyal dev, "bu işlevin arama veya SMS gönderilip alındığında, bunu Facebook'un görmesini sağladığını," belirtti. Firmaya göre bu işlevle ilgili ayarı uygulamadan kapattığınızda, toplanan bilgiler de siliniyor ve Facebook, bu verileri asla satmıyor. Son olarak firma, görüşmelerinizin içeriğini asla toplamadığını da vurguladı.

İlk bakışta korkunç görünse de, Facebook'a bu verileri toplama iznini özellikle veren kullanıcıların verilerinin toplanmasına şaşırmaması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları