Facebook'ta ilgi çekici olmak

Facebook'da yazdığınız durum güncellemeleri dikkat çeksin istiyorsanız, işte bilmeniz gerekenler...

Facebook'ta ilgi çekici olmak

Facebook'da yazdığınız durum güncellemelerinizin hepsine yorum beklemiyor olabilirsiniz. Zira zaman zaman sadece ailenizin veya arkadaşlarınızın hayatınızda ne olup bittiğini öğrenmeleri için yazıyor olabilirsiniz. Peki canlı bir konuşma başlatmak için nasıl bir durum güncellemesi yazabilirsiniz? İşte bu konuda size yardımcı olacak küçük ipuçları.

İlgi çekici haberler verin: İnsanların başka yerlerde bulamayacağı "son dakika" haberleri (veya şaşırtıcı, benzersiz bir olayı) paylaştığınızda, ona anında yorum geldiğini göreceksiniz.

Gariplikleri paylaşın: Karşınıza çıkan gariplikleri (tabi ki kimseyi incitmemek şartıyla) anlattığınız gönderiler de genellikle arkadaşlarınızın ilgisini çekiyor. Bu, bir haber makalesine cevap veya aldığınız saçma bir e-postayla ilgili olabilir.

Fikir istemek: Normalde Facebook duvar gönderilerine hiç cevap vermeyen kullanıcılar dahi, bir tavsiye istediğinizde size cevap verebilir. "Nasıl erken kalkabilirim?", "yemek yemeden nasıl daha çok dayanabilirim?" gibi sorular ilgi çekebiliyor.

Filmler, şovlar, kitaplar hakkında fikir sorun...

Filmler, şovlar, kitaplar hakkında fikir sorun...

Filmler, şovlar ve kitaplar hakkında fikir sorun: Bu tür sorulara en az birkaç cevap alacağınız nereydeyse garantili gibi.

İnsanların yakından ilgilendiği bir olaya eğilin: Çocuk istismarı, şiddet ve zorbalık gibi konular, şimdiye dek gördüğünüz en iyi cevapları almanızı sağlayabilir. Ancak dikkatli olun, aynı zamanda bir tartışma da ortaya çıkabilir.

Kusurlarınızla eğlenin: Kendi eksikliklerinizle veya zorluklarınızla eğlendiğinizde, genellikle arkadaşlarınız cevap verecek, benzer şeylerin kendi başlarına da geldiğini söyleyeceklerdir. Oyun tiryakisi olduğunuzu söylemek gibi.

Alıntılar: İlham verici alıntılar, her zaman arkadaşlarınızın ilgisini çekecektir.

Politika: Politika veya dini konularda yazdığınız durum gönderileri, bir anda iki cephenin oluşmasına ve ortalığın kızışmasına neden olabilir. Eğer tartışmayı seviyorsanız, bunu deneyebilirsiniz. Ancak sakin kalmak ve huzurunuzu bozmamak istiyorsanız, diğer önerilerimizi denemenizi öneriyoruz.

Okuyucu Yorumları