Facebook, Windows Phone'u Tamamen Bırakıyor

Sadece Instagram'ın değil, diğer Facebook uygulamalarının da Windows Phone'dan çekildiği ortaya çıktı!

Facebook'tan Win Phone'a elveda

Facebook, Windows Phone'daki uygulamalarına veda etmeye hazırlanıyor. Bu uygulamalar arasında Messenger, Instagram ve orijinal Facebook uygulaması var. Destek süresi, 30 Nisan'dan itibaren bitmiş olacak.

Desteğin tamamlanmasının ardından Facebook hizmetleri, Windows Phone'da web tarayıcısı üzerinden kullanılabilecek. Windows 10 Mobile'daki Instagram uygulamasının kaldırılmak üzere olduğunu sizlerle zaten paylaşmıştık. Microsoft'tan gelen açıklamayla birlikte bunun sadece Instagram'a has olmadığı, Facebook'un eskiyen platformu terk ettiği anlaşıldı.

Microsoft, satışların yetersiz olması nedeniyle Windows Phone işini kapattığını 2016'da duyurmuştu. İşletim sisteminin güvenlik ve yazılım güncellemeleri, Aralık 2018 itibariyle durdurulmuştu. Önde gelen üçüncü parti uygulamalar ise 2015'ten bu yana Microsoft Store'u hızla terk etmekteydi.

Bugün hala Windows Phone kullananların telefona bağlı kalmalarının birkaç geçerli nedeni var. Bazı kullanıcılar, Google ve Apple'ın her hareketinizi izleyen gözünden uzak kalmak isterken, bazıları telefonlarındaki güçlü kamerayı bugünkü telefonlara tercih ediyor. Bazı kullanıcılar ise telefonunda daha az uygulamaya sahip olmanın daha huzurlu bir hayat getirdiğine (muhtemelen haklı olarak) inanıyor.

Okuyucu Yorumları