Facebook, Yeni Bir Haber Sekmesi Ekleyebilir

Sosyal platform, yüksek kalitede haber içeriğini önünüze getirecek bir "haber sekmesi" planları yapıyor!

Facebook'a haber sekmesi gelebilir!

Facebook, "yüksek kalitede haber içeriğini" platformuna getirmeyi planlıyor. Firma, ücretsiz olarak sunmayı düşündüğü bu yenilik için Facebook arayüzüne yeni bir sekme ekleyebilir.

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in yüksek kalitede haber içeriği fikri, teknolojinin toplum için geleceğinin konuşulduğu bir sohbette ortaya çıktı. Axel Springer CEO'su Mathias Döpfner ile bu fikri konuşan Zuckerberg, bir gönderisinde "insanların güvenilir haberlere ulaşmasına yardımcı olmak ve dünyanın farklı konumlarındaki gazetecilerin bu önemli işi yapabilmelerine yardımcı olmak, benim için önemli," dedi.

Döpfner ise Facebook'un yayımcılarla direkt olarak iletişim kurarak yalnızca yüksek kalitede içeriği kullanıma açabileceğini söyledi. Facebook, bu girişim kapsamında yayımcılara ödemede bulunmayı planlıyor ancak bunu direkt olarak mı, yoksa reklam gelirlerinden daha büyük bir pay olarak mı yapacağı bilinmiyor.

Facebook daha önce editörler yardımıyla popüler konuları seçme işine başlamıştı ancak firmanın belirli haberlere öncelik verdiği suçlamaları üzerine bu bölüm kaldırılmıştı.

Facebook, gazetecileri desteklemeye yönelik diğer planlarını da açıkladı. Bunlar arasında yerel haber odalarına 300 milyon dolar yatırım sözü bulunuyor.

Okuyucu Yorumları