Facebook, Yeni Cihazını Erteledi!

Facebook, açıklandığı zaman büyük heyecan yaratan cihazını, her ne kadar açık açık söylemese de, ortaya çıkan skandal nedeniyle erteledi...

Facebook'tan erteleme geldi

Yeni bir rapora göre, Facebook'un akıllı ev hoparlörü, firmanın gizlilik uygulamaları konusunda halkın öfkesi nedeniyle 1 Mayıs'taki F8 konferansında ortaya çıkarılmayacak. Cambridge Analytica kullanıcı veri skandalı sonrasında sosyal medya devi, dijital-asistan ve görüntülü sohbet yeteneklerine sahip hoparlörü erteliyor.

Facebook'un akıllı hoparlörünün yine de bu sene geleceği söyleniyor ve zaten F8'de sadece ortaya çıkarılacaktı. Yani 2018'in daha ileri vakitlerine kadar piyasaya çıkmayacaktı. Yani gösterimi gecikmiş olsa da, cihaz yine de bu sene piyasaya çıkabilir.

Amazon Echo rakibi olması şimdilik zor

CEO Mark Zuckerberg, gizlilik skandalından dolayı kullanıcılardan özür diledi ve ABD Kongresi önünde tanıklık etmeye hazır. Ama bunlara rağmen tartışmalar yakın bir zamanda ortadan kalkacak gibi görünmüyor. Facebook aynı zamanda ABD düzenleyicileri tarafından soruşturma altında.

Tüm bu olayları ve ortalarda #deletefacebook trendlerinin dolaştığını düşününce, Facebook'un bu akıllı hoparlörü satması çok zor olabilir. Özellikle de HomePod, Google Home ve Amazon Echo gibi çok daha az tartışmalı ürünler varken...

Okuyucu Yorumları