Facebook kullanıcıları, artık profillerinde bunları paylaşamayacak

Facebook, kullanıcılarının profillerinde politik ve dini görüşlerini paylaşmasını istemiyor; hatta artık buna izin de vermeyecek.

Facebook profilinde artık bunları paylaşamayacaksınız

Facebook kullanıcıları bundan böyle politik ve dini görüşlerini profillerinde paylaşmayacaklar. Sosyal medya firması, kullanıcı bilgilerinden adres ve cinsi yönelim bölümlerini de kaldıracak.

Bir Facebook yetkilisi yaptığı açıklamada, “Facebook’u kullanımı daha kolay hale getirme çalışmalarımız kapsamında, profil alanlarından bazılarını kaldırıyoruz. Bunlar, cinsi yönelim, dini görüş, politik görüş ve adres bölümleri” dedi.

Profilinde bu alanları doldurmuş olan kullanıcılar, kaldırıldığına dair bir bildirim alacaklar. Yine de kullanıcılar isterlerse bu bilgileri platformun başka bölümlerinde sergilemekte serbestler.

Kaldırılan alanlar, kullanıcıların “Hakkında” sayfasında görünüyordu.

Yapılan değişiklik ilk defa sosyal medya danışmanı olarak çalışan Matt Navarra tarafından, Twitter üzerinden duyuruldu. Navarra, profillerinden bu alanın kaldırıldığına dair bildirim alan kullanıcıların bildirimlerinin ekran görüntülerini yayınladı.

TikTok ve Instagram gibi diğer sosyal medya siteleri, hakkında bölümünde bu tür bilgilere zaten yer vermiyor. Bu bilgilerin reklam gösterme amacıyla işlenmesi nedeniyle, zaten pek çok kullanıcı bu bilgileri paylaşmayı tercih de etmiyordu.