Bir ilginç dava daha: Küçük Meta, büyük Meta'ya karşı Meta davası açtı...

Facebook'un Meta markasını alması, diğer bir Meta'yı kızdırdı. Şimdi Meta, Meta'ya karşı ilginç bir Meta davası açıyor!

"Küçük" Meta'dan "Büyük" Meta'ya Meta davası

Facebook Ekim ayında adını Meta olarak değiştirdiğinde, amacı metaverse'e ağırlığını koymaktı. Ama bu değişimin, mağdur bir tarafı olabileceği kimsenin aklına gelmemişti.

META (veya Meta.is) adlı bir sanat kurulumu şirketi, isim değişikliğinin şirketin yerleşik markasını ihlal ettiğini iddia ederek ticari marka ihlali yaptığı gerekçesiyle Meta'yı (veya Facebook'u) dava edeceğini duyurdu.

Şirketin sitesinde yer alan bir gönderide, "28 Ekim 2021'de Facebook, kanımızı, terimizi ve gözyaşımızı on iki yıldan fazla bir süredir inşa ettiğimiz META markamıza ve ismimize el koydu" deniliyor. Gönderi şöyle devam ediyor: "Bugün, sekiz ay boyunca Facebook ile iyi niyetle müzakere etmeye çalıştıktan sonra, onlara karşı dava açmaktan başka seçeneğimiz kalmadı."

Davanın büyük bir kısmı, Facebook'un Meta.is'in adının paylaşılmasını imkansız hale getirdiğini iddia ettiği birçok gizlilik skandalına bağlı. Şikayet, "Meta artık META markası altında mal ve hizmet sağlayamaz" diyor: "Çünkü tüketicilerin yanlışlıkla Meta'nın mal ve hizmetlerinin Facebook'tan kaynaklandığına ve Meta'nın ayrılmaz bir şekilde Facebook ile bağlantılı olan toksisite ile ilişkili olduğuna inanmaları muhtemeldir.

Meta.is, isim için geçerli bir ticari markaya sahip. Ancak isim değişikliğinin resmi hale gelmesinden bu yana Facebook'un da mesajlaşma, sosyal ağlar ve finansal hizmetler için yaptığı çok çeşitli ticari marka başvuruları bulunuyor. Kısacası mahkemede zorlu bir mücadele yaşanması kaçınılmaz görünüyor.