Fallout dizisindeki gizemli sürpriz yumurta: Bu numara ne anlama geliyor?

Amazon Prime Video'da yeni yayınlanan Fallout dizisinde yer alan bir "sürpriz yumurta" izleyicilerin farklı teoriler üretmesine neden oldu.

Fallout dizisindeki gizemli sürpriz yumurta: Bu numara ne anlama geliyor?

Video oyun dünyasının sevilen serilerinden Fallout'un uyarlama dizisi, kısa bir süre önce Amazon Prime Video'da izleyicilerle buluştu. Eğer dizinin tadını çıkarmak için diziye ilham veren popüler oyunları oynamış olmanız gerektiğini düşünüyorsanız beklemenize hiç gerek yok. Zira dizi, sadece oyunlarla aynı evrende geçiyor; yani oyunlardaki hikayeden bağımsız bir akışta ilerliyor. Ancak oyunun hayranları için dizinin içine serpiştirilmiş pek çok sürpriz yumurta da bulunuyor.

6. bölümün başında Walton Goggins'in canlandırdığı "sahnelerin ve ekranların yıldızı" Cooper Howard, Vault-Tec reklamında karşımıza çıktığında ekranda yanıp sönen telefon numarası buna bir örnek. Reklamda "Atom çağının gerçek bir Camelot'u" olduğunu söyleyen Cooper, bir nükleer olay durumunda yüzyıl ortası uygarlığını yeniden yaratmayı amaçlayan geniş yeraltı mahzenlerinde izleyiciyi bir tura çıkarıyor. Ardından izleyiciyi hemen aramaya ve bu cennet gibi ve tamamen güvenli konutlardan birinde yerini kapmaya davet ediyor.

İşte Cooper'ın paylaştığı Los Angeles telefon numarası gerçekten de çalışan bir numara: 213-25-VAULT. Numarayı çevirdiğinizde, birkaç saniye boyunca devam eden bir dizi acı dolu çığlık duyuyorsunuz. Mesaj atınca ise şöyle bir cevap geliyor: "Vault-Tec'e mesaj attığınız için teşekkür ederiz. Bir sonraki uygun randevu 33 hafta sonradır, lütfen beklemede kalın!"

IGN'in belirttiğine göre, Vault-Tec hilesini test eden hayranlar şimdiden deliler gibi "33 hafta"nın neye gönderme yaptığını bulmaya çalışıyor. Bazı tahminlere göre bu, dizideki Ella Purnell'in karakteri Lucy'nin evi olan Vault 33'e işaret ediyor. Bazıları ise gerçek anlamda 33 haftanın, Kasım ayı gibi Fallout merkezli bir duyuru geleceğine işaret ettiğini düşünüyor. Yapımcılardan bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.