Farklı Alanlarda En İyi Web Tarayıcıları!

RAM, gizlilik, güvenlik, hız ve diğerleri... Hangi alanda hangi web tarayıcısı daha iyi?

Farklı alanlarda en iyi web tarayıcıları

Web tarayıcısı alanında çok sayıda seçeneğimiz olsa da çoğumuz, en popüler tarayıcıları bırakmıyor. Chrome, Firefox, Opera, Safari ve Edge, web tarayıcı pazarının neredeyse tamamını ellerinde tutuyorlar. Ancak bir tarayıcının kullanıcı sayısı, onun en iyisi olduğunu garantilemiyor.

Web tarayıcısı seçmek elbette kolay bir iş değil. Size sunulan ekosistemden eklentilere, güvenlikten güç tüketimine birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Tarayıcı seçiminde zorlanıyorsanız, yazımızdaki cevaplar işinizi kolaylaştırabilir.

En Düşük RAM Kullanımı: GreenBrowser

En Düşük RAM Kullanımı: GreenBrowser

Chrome sistem kaynaklarını rahatça tüketmesiyle tanınıyor, bu yüzden kazanan Chrome değil. GreenBrowser ise güce aç rakipleri karşısında güç tüketimi çok daha az olan, iyi bir web tarayıcısı. GreenBrowser'ın işlevleri ve kişiselleştirme seçenekleri de oldukça geniş.

İndirin: GreenBrowser

En İyi Pil Ömrü: Microsoft Edge

Pil ömrü ilginç bir alan, çünkü bu konuda herkesin farklı bir "iyi" tanımı var. Pil verimliliği konusunda listenin en başında şu an Microsoft Edge bulunuyor. Tarayıcı testlerde Chrome, Opera ve Firefox'u geçmeyi başarıyor.

İndirin: Microsoft Edge

En iyi Gizlilik: Tor

Sadece HTTPS bağlantılarını kullanan, eklentileri engelleyen ve özel bir bağlantı sistemi kullanan Tor, kullanıcı gizliliğini ön plana çıkarıyor.

İndirin: Tor

En iyi Güvenlik: Chrome

Tor gizliliğe odaklanırken Chrome'un böyle bir derdi yok. Ancak Chrome, piyasadaki en güvenli tarayıcı olmayı sürdürüyor. En son Pwn2Own hack'leme etkinliğinde güvenliği delinmeyen tek web tarayıcısı, Chrome olmuştu. 2016'daki etkinlikte ise tarayıcı sadece bir kez hack'lendi.

Bununla birlikte Chrome'un kendine has olumsuz yanları bulunuyor. Google'ın tüm verilerinizi toplamaya çok hevesli olması gibi. Bunu çözen eklentiler ise yeni güvenlik açıklarına neden olabiliyorlar.

İndirin: Chrome

En Hızlı Web Tarayıcısı: Slimjet

En Hızlı Web Tarayıcısı: Slimjet

Web tarayıcılarının en çok aranan özelliklerinden bir tanesi, hızı. Hız, yüklü eklenti sayısı, sistem özellikleri ve çok daha fazla faktöre bağlı olarak değişebiliyor. Chrome çok güçlü bir web tarayıcısı olsa da bazen sayfaları yavaş yükleyebiliyor.

Slimjet ise hız alanında tüm tarayıcıları geçmeyi başarıyor. Chromium tabanlı tarayıcı, entegre reklam engelleme ve izleme engelleme özelliklerine sahip. Slimjet'in kaynak tüketimi de diğer tarayıcılara göre daha hafif.

İndirin: Slimjet

En İyi Ekosistem: Chrome

Chrome'daki eklenti yelpazesi çok geniş. Bunun yanında Google Docs ve diğer Google hizmetlerini de eklerseniz Chrome, ekosistem olarak en iyi tarayıcı olma unvanını rahatça elde ediyor.

İndirin: Chrome

En İyi Sekme Yönetimi: Vivaldi

Web tarayıcınızda onlarca sekme açıyorsanız, bu sekmeleri yönetmenin zor bir iş olduğunu bilirsiniz. Dahası bu kadar sekme, sisteminizi yavaşlatacaktır. Vivaldi, sekme yönetimini kolaylaştıracak ilginç işlevler sunuyor. Örneğin birden fazla sekmeyi geniş ekranda aynı anda, tek pencerede görüntüleyebiliyorsunuz. Bu sekmeleri hoş görünümlü gruplara ayırabiliyorsunuz. Vivaldi ile örneğin farklı web sitelerindeki bilgileri karşılaştırmak, diğer tarayıcılara göre daha kolay.

İndirin: Vivaldi

Okuyucu Yorumları