FBI istediği iPhone'u hack'leyecek!

ABD'nin istihbarat örgütü, iPhone'ların hack'lenmesi konusunda Apple'ı kızdıracak bir açıklama yaptı

Apple'ı kızdıracak açıklama!

ABD'nin istihbarat teşkilatı FBI, güvenlik güçlerine yaptığı açıklamada, yasaların izin verdiği çerçevede bir dava konusu olan iPhone'ların kilidini açmak için teknik yardım sağlayacağını duyurdu.

Açıklamada, FBI şüpheli suçluların "karanlıkta kalmalarının" yani cihazlarına erişilememesinin kendileri için oluşturdukları zorluğun farkına vardıklarını ifade etti.

Söz konusu açıklama, ABD hükümetinin, iPhone'u FBI için hack'lemeyi reddeden Apple'a açtığı davanın resmi olarak düşürülmesinden günler sonra yapıldı.

FBI, daha sonra bu arka kapıdan girme işlemi için aslında Apple'a muhtaç olmadığını açıklamış ve İsrailli güvenlik firması Cellebrite'ın desteğiyle San Bernardino saldırısını gerçekleştiren teröristin iPhone'undaki verilere ulaştığını duyurmuştu. Bunun ardından Arkansas'ta meydana gelen diğer bir olayda kullanılan iPhone da yine bu yöntem kullanılarak hack'lenmişti.

FBI, Apple'ın taleplerine rağmen bu kilit açma işleminin nasıl gerçekleştirildiğine dair halen bir bilgilendirme yapmış değil. Üstelik gerektiğinde başka iPhone'lar için destek vereceğini duyurması da, Apple'a atılan sert bir "taş" olarak değerlendirilebilir...

Okuyucu Yorumları