FIFA 23 ile, hile yapanlara büyük bir şok geliyor: Artık hile yapmak yok!

EA, PC oyuncuları için FIFA 23’te hile yapmayı engelleyen yeni bir teknoloji olacağını açıkladı. EAAC teknolojisi tam olarak nasıl çalışacak?

FIFA 23 ile, hile yapanlara büyük bir şok geliyor

Electronic Arts, hilecileri yeni oyunundan uzak tutmaya kararlı görünüyor. FIFA 23 30 Eylül'de geldiğinde beraberinde çekirdek düzeyinde bir hile önleme sistemi de gelecek.

Yayıncıya göre bu hareket, işletim sistemi düzeyindeki hile önleme araçlarının algılayamadığı, giderek artan bir şekilde çekirdek düzeyinde açıklar oluşturan PC hilelerini engellemeyi ve “adil oyun” oynanmasını sağlamayı hedefliyor.

EA'nın oyun güvenliği ve hile karşıtı kıdemli direktörü Elise Murphy bir blog yazısında, şirketin EA AntiCheat'i (EAAC) "üçüncü taraf hile karşıtı çözümlerin genellikle ekipler için anlaşılmaz olduğunu ve ek gizlilik uygulamamızı engellediğini” nedeniyle ürettiğini yazdı. EA'ya özgü oyun modları için daha fazla doğruluk ve ayrıntı düzeyi sağlayan kontroller veya özelleştirmeler gelecek ve güvenlik sorunlarını doğrudan ele alabilecek.

Yayıncı, FIFA 23 gibi çevrimiçi odaklı rekabetçi oyunlar için gerekli olduğunu söylese de EAAC tüm EA oyunlarında kullanılmayacak. Bu yılki sürüm çapraz oyun desteği içeriyor ve teorik olarak EAAC, konsol oyuncularının PC’de hile yapanlardan korunmasını sağlayacak. Ayrıca, skor tabloları veya rekabetçi bir sistemi olmayan oyunlarda farklı hile karşıtı yaklaşımlar da olabilir. Bu nedenle, EA'nın Apex Legends gibi oyunlara EAAC'ı eklemesini görmek sürpriz olmaz, ancak öreğin 2021’de Yılın Oyunu seçilen It Takes Two için kullanılır olmayacak.

Bu araç yalnızca PC'nizde EAAC'lı bir oyun çalışırken etkin olacak. Bu sistemi kullanan tüm EA oyunlarını sistemden kaldırdığınızda, EAAC de sistemdne kaldırılacak. EAAC'yi manuel olarak kaldırmak da mümkün, ancak o zaman FIFA 23 benzeri oyunlar oynanamıyor. EAAC’nin oyun içi performansı düşürmeyeceği de belirtiliyor.