Firefox OS son noktayı koydu!

Mozilla, bu cihazlar için Firefox OS'u geliştirmeye devam etmeyeceğini duyurdu!

Firefox OS noktayı koydu!

Mozilla, Android ve iOS'la rekabet edebilmek amacıyla geliştirdiği Firefox OS'nin artık resmi olarak tarih olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili geliştiricilere gönderdiği e-postada "2.6 sürümünün kullanıma sunulmasının ardından telefonlar için Firefox OS'yi geliştirmeyi durduracaklarını" belirten firma 29 Mart'tan itibaren de uygulama Marketplace'e yönelik uygulama kayıtlarını kabul etmeyi durduracak.

Söz konusu e-postada ayrıca Mozilla'nın yeni bir ürün inovasyonu sürecini test etmekte olduğu belirtilse de bu yenilikle ilgili daha ayrıntılı bilgiler için biraz daha beklememiz gerekecek.

Resmi olarak ilk defa bir cihaz üzerinde 2013'te kullanılmaya başlanan Firefox OS'ye verilen desteğin Mayıs ayında durdurulmasının ardından firma söz konusu projedeki bütün çalışanları ve ekip üyelerini de geri çekecek.

Mozilla'nın bu duyurusu, geçtiğimiz Aralık ayında da bu yönde işaretler verildiği için aslında çok da sürpriz değil. Fakat bu yeni açıklamanın kesinliği ve resmiyeti artık projenin tamamen ortadan kalkacağı anlamına geliyor. Firma, Firefox OS'yi rafa kaldırmalarının asıl nedeni olarak da ekibin enerjisini ve kaynaklarını Nesnelerin İnterneti alanında atılımlar yapmak için kullanmaya karar verilmesini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları