Fitness uygulamaları yüklüyoruz ama...

Son dönemin belki de en popüler uygulamaları, görünüşe göre aslında pek ilgimizi çekmiyor...

Yüklüyoruz... Peki ya sonra?

Fitness ve sağlık uygulamaları insanların vakit bulamadığı için yararlanamadıkları spor salonu üyeliklerine benziyor. İnsanlar, kendilerini kanepeye kapanıp kalmaktan kurtarması umuduyla bu tür uygulamaları indirip bir süre sonra da kullanmayı bırakıyorlar.

ABD'de gerçekleştirilen yeni bir araştırma, 1.604 akıllı telefon kullanıcısının indirdiği uygulamaları analiz ederek, zaman içerisinde bunları cihazlarında tutmaya devam edip etmediklerini araştırdı. Katılım sağlayan kullanıcıların yüzde 58'lik kısmının, telefonlarına ömrü boyunca en az bir kez fitness uygulaması indirdiği ortaya çıktı. Yüzde 42'lik kısım ise geçmişte beş veya daha fazla fitness uygulaması denemiş durumda.

Piyasada tercih edilebilecek 40 binden fazla farklı uygulama olması nedeniyle insanların birden fazla deneme yapmaları sürpriz olmamalı. Ancak uygulamaları indiren yüzde 65'lik kesim bunun sağlıklarına fayda sağladığını düşünse de, yüzde 46'lık bir kesim uygulamaları artık kullanmadıklarını ve telefonlarından kaldırdıklarını itiraf etti.

Çoğu kullanıcı ilgisizliklerinin maliyet ve gizlilik endişelerinden kaynaklandığını söylüyor. Ancak özellikle "gizlilik" kavramının neden olarak gösterilmesi çok ilginç. Çünkü insanlar aktivitelerini nerede gerçekleştirdiklerini göstermeyen uygulamaları pek sevmiyorlar. Bu tür uygulamalar genelde sosyal ağlar üzerinde fitness seviyelerinin paylaşılması ve bunun tüm arkadaşlara duyurulması için kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları