Bu fiyata 8 TB sabit disk olur mu? Olur!

Depolama devinin 8 TB kapasiteli yeni sabit diski, kapasitesi kadar fiyatıyla da şaşırtıyor!

Bu fiyata 8 TB sabit disk!

Bulut bilişim servisleri giderek daha popüler oluyor ancak bu gelişme bilgisayarlarımız için dahili depolama seçeneklerinden vazgeçebileceğimiz anlamına gelmiyor. Giderek büyüyen oyun boyutları, yüksek çözünürlüklü filmler ve video kayıtları, büyük boyutlu anı fotoğrafları, önemli iş dosyaları derken en bitmez görünen sabit diskler bile sonunda kapasitesini dolduruveriyor.

Seagate şimdi Archive HDD serisi için 8 TB boyutundaki yeni bir modelini tanıttı. Ürünün güzel bir yanı, Seagate'in fiyat politikasında gizli. 8 TB'lık yeni diskini 260 dolar etiketle piyasaya sürecek olan Seagate, diskte Shingled Magnetic Recording (SMR) teknolojisini de kullanıyor. Bu teknoloji, birim alana daha fazla veri yazılabilmesini sağlıyor. Böylece, düşük maliyetli sabit diskler üretmek mümkün oluyor.

Sürücünün dönüş hızı 5.900 RPM ve okuma yazma hızı ise 150 MB/s. Bu rakamlarla piyasadaki en performanslı ürün olduğu söylenemese de yüksek depolama ihtiyaçları için uygun fiyatlı çözümler arayanların yeni diski çekici bulacaklarını tahmin etmek zor değil.

Okuyucu Yorumları