Fluent Design'ın Microsoft Edge'e Etkisi!

Microsoft'un yenilenen tasarım anlayışı Fluent Design System, Windows 10'un web tarayıcısı Edge'i nasıl etkileyecek? İşte böyle!

İşte Edge'in yeni görünümü!

Microsoft, beklediğimizin aksine Edge tarayıcısının güncellemelerini Windows 10'dan ayırmayacağını henüz açıklamıştı. Bu durum bazılarımızı üzecek olsa da Edge için önümüzdeki aylarda ilginizi çekebilecek yenilikler yapılacak.

Build 2017 konferansında tanıtılan yeni Fluent Design System (eski adıyla Project Neon), şu beş "yapı bloğunu" temel alan bir sanal stil: Işık, Derinlik, Hareket, Materyal ve Ölçek. Microsoft, Fluent Design'ın nasıl görüneceğini ve çalışacağını etkinlikte göstermişti. Firma bir başka oturumda Edge'in Fluent Design'dan nasıl nasipleneceğini de gösterdi.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde sekme bölümünde buğulu camı andıran yeni efekti görebilirsiniz. Aşağıda ise sekme alanındaki saydamlık efektini daha yakından görebiliyoruz.

Fluent Design'ın Microsoft Edge'e Etkisi!

Bu arada Microsoft, bu sene yayınlayacağı Windows 10 Fall Creators Update ile tarayıcısındaki öncelikleri de sıraladı:

Fluent Design'ın Microsoft Edge'e Etkisi!

Firma, Edge'in taşınabilir cihazlardaki pil ömrünü iyileştirmek için çalışmalarını sürdüreceğini söylerken şu "temel özelliklere" odaklanacağını vurguladı: "Güvenlik, güvenilirlik ve performans."

Okuyucu Yorumları