Edge Güncellemeleri, Windows 10'dan Ayrılmayacak!

Geçen günlerde Microsoft'un web tarayıcısı Edge'den gelen sevindirici haberin doğru olmadığı anlaşıldı!

Microsoft Edge'e bu yok!

Microsoft, Windows 10'a gelecek sıradaki güncellemenin Fall Creators Update olduğunu dün duyurdu. Güncelleme, daha önce Project Neon kod adıyla tanıdığımız Fluent Design System, yeni çapraz platform yetenekleri, OneDrive yer tutucuları ve fotoğrafları "baştan yaratmanızı" sağlayan yeni bir uygulamayla geliyor.

Ancak etkinlikte beklediğimiz duyurulardan bir tanesi yapılmadı. Bir Microsoft kaynağı, birkaç hafta önce web tarayıcısı Edge'in güncellemelerinin Windows 10'dan ayrı olarak sunulacağını söylemişti. Böylece Edge, Windows 10'un yılda iki kez güncellemelerinden kurtulacak, kendi güncellemelerini daha hızlı alabilecekti.

Ancak Microsoft, dün Neowin'e yaptığı açıklamada Edge'in Windows Update'ten ayrılmasının planları arasında olmadığını söyledi. Siteye konuşan bir Microsoft Edge takım üyesi, şunları söyledi: "Şimdilik ayrıştırma planı yok, ancak asla asla demeyin."

Bu haber, Edge'in daha sık güncellenmesini ve yeni işlevler sunmasını bekleyenleri biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Microsoft, dün yaptığı açıklamada şu an Edge'in "güvenliği, güvenilirliği ve performansına" odaklandığını açıkça belirtiyor.

Okuyucu Yorumları