Ford's 2017 GT'ye Gorilla Glass etkisi!

Ford'un gelecekteki üst seviye otomobili, Gorilla Glass sayesinde hızına hız katacak!

Gorilla Glass otomobile girdi

Otomobillerimiz her geçen sene mobil teknolojiye daha çok yer veriyor. Microsoft, Sync platformuyla birkaç senedir Ford'un tüm otomobil filosunu güçlendirirken Chevrolet, yeni araçlarından bazılarında 4G LTE ve WiFi'ye yer veriyor. Ford'un Corning ile yeni ortaklığı ise otomobilin performansını geliştirmeyi amaçlıyor.

Ford, yaptığı duyuruda 2017 Ford GT'de Corning'in Gorilla Glass'ını kullanacağını söyledi. Yani akıllı telefonlarda çizik ve çatlamaya karşı dayanıklılık sağlayan cam, Ford GT'nin iç cam katmanını oluşturacak. Gorilla Glass sayesinde otomobilin ağırlığı, 5,5 kilogram azalacak. Bunun yanında Ford'un testleri, Gorilla Glass'ın soda kireç camına göre yaklaşık 2 kat daha yüksek dayanıklılık sağladığını gösteriyor.

Bu tür geliştirmeler, GT'nin güç-ağırlık oranını iyileştiriyor ve sonuç olarak daha hızlı, köşelerde daha çevik bir otomobil ortaya çıkıyor.

2017 Ford GT'nin Gorilla Glass kullanacak olması, otomobiller için bir ilk. Teknolojinin ileride Ford'un daha uygun fiyatlı otomobillerine sıçraması da beklenebilir.

Okuyucu Yorumları