Fotoğraflarınız halen Google'a mı gidiyor?

Google'ın "Fotoğraflar" uygulaması, onu kaldırsanız bile peşinizi bırakmıyor!

Peşinizi bırakmayan uygulama!

Google'ın "Fotoğraflar" uygulaması, onu cihazdan kaldırsanız bile fotoğraflarınızı karşıya yüklemeye devam ediyor. Ancak bu, korkmanız gerektiği anlamına gelmiyor.

Nashville Business Journalist editörü David Arnott, uygulamayı bir süre denediğini ve yaklaşık üç ay önce kaldırdığını söylüyor. Kısa bir süre önce Fotoğraflar uygulamasına bir şans daha vermek isteyen Arnott, uygulamanın yüklü olmadığı sürede fotoğrafların karşıya gönderildiğini görerek şaşkına dönmüş.

Fotoğrafların uygulama olmaksızın gönderilmesinin nedeni ise basit. Fotoğraflar uygulamasının ayarları, aslında uygulamanın kendi ayarlarını değil, Google Ayarlar uygulamasının ayarlarını gösteriyor. Google'ın Ayarlar uygulaması, konum, yedekleme, arama tercihleri gibi ayarları da değiştirmeye olanak tanıyor.

Dolayısıyla Google Fotoğraflar uygulamasını veya otomatik fotoğraf yükleme işlevini kullandıysanız ve fotoğraflarınızı artık karşıya yüklemek istemiyorsanız, Google Ayarlar uygulamasını açıp, Google Fotoğraf Yedekleme seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları