Foxconn'un yeni hedefi: Robotlarla üretim!

Kötü çalışma koşulları ve intiharlarla çok sık gündeme gelen dev şirket, umudunu robotlara bağladı!

iPhone 6S'i robotlar üretecek

Bilmeyenler için hemen söyleyelim, Foxconn bir çok büyük şirket için üretim yapan, daha çok Apple iPhone ve iPad ile adı duyulmuş dev bir teknoloji imalatçısı. Hatta Microsoft Xbox One bile onlar tarafından üretildi. Söylentiler, yeni Lumia telefonların firmanın Hindistan fabrikalarında üretileceği yönünde. Ancak şirket çalışanlarının, zor çalışma koşulları nedeniyle sık sık şikayetçi olduğu, intihar vakalarının yaşandığı da bilinen bir gerçek.

Tabi konumuz başka. Tayvanlı şirket yeni operasyonlarında kullanmak ve ellerindeki Apple iPhone 6S gibi siparişleri yetiştirebilmek için 10.000 adet endüstriyel robot siparişi verdiklerini duyurdu. Şirket artan talepleri karşılamak kadar insan işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesini planladıklarını açıkladı.

Süreç biraz yavaş ilerleyecek olsa da Asian Review'e demeç veren Foxconn, 'Foxbot' adı verilen robotların henüz insanların yerini almaktan uzak olduğunu, son dokunuşlar için insan gücünün gerekliliğini vurguladı.

Robot teknolojilerinin tekrar gerektiren işlerde yararlı olduğu biliniyor ancak anlık estetik değerlendirme ve kalite kontrolü gibi süreçlerde insan işçilerin yerini almaktan uzak görünüyorlar.

Foxconn tamamen robot gücüne dayanan bir üretim sürecinin söz konusu olmadığını, insanlarla robotların ortaklaşa çalışacakları bir üretim stratejisi benimsediklerini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları