FTX’ten küresel borsa hazırlığı

FTX‘in küresel yatırımcılar için borsayı yeniden başlatma hazırlığı yaptığı bildirildi.

FTX’ten küresel borsa hazırlığı

Kripto para borsası FTX‘in küresel yatırımcılar için borsayı yeniden başlatma hazırlığı yaptığı bildirildi. Bu adımın alacakların ödenmesi için bir yol sağlayacağı ifade edildi. Borsadan yapılan başvuruda, alacaklı gruplar sınıflandırıldı ve ödemeler nasıl yapılacağına ilişkin plan sunuldu.

FTX, küresel kripto borsasını yeniden başlatmayı planlıyor. Borsa, alacaklıları farklı sınıflar halinde düzenlemeyi önerdi. FTX, borsayı üçüncü taraf yatırımcılarla yeniden başlatması için yol sağladı.

Dosyalamada, alacaklılar çeşitli gruplara ayrıldı. İlk grup, ‘dotcom müşterileri’ olarak adlandırılan FTX.com offshore borsasının alacaklıları oldu. İkinci sırada ABD borsasındaki yatırımcılar yer aldı. Daha sonra NFT borsasının alacaklıları, teminatsız, teminatlı ve sermaye benzeri alacaklılar sıralandı. Alacaklılar arasında Alameda’ya kredi veren kuruluşlar ile ticari ortaklar da bulundu. Sermaye benzeri alacakların ise vergi ve cezalar olduğu belirtildi.

Başvuruda ödemelerin sıra ile yapılacağı ifade edildi. Buna göre bir gruba yapılan ödemeleriden tamamlanmasının ardından kalanlar sonraki alacaklılara orantılı dağıtılacak. Dotcom davacılarının ‘offshore ticaret şirketi’ veya ABD’de bulunmayan yeniden başlatılmış platform oluşturmak için varlıklarını bir araya getirmeyi tercih edebileceği aktarıldı.

FTX‘in olası yeniden başlatmaları daha önce de ifade edilmişti. Şirketin CEO’su John Ray’in mayıs ayındaki faturalarda FTX’in yeniden başlatılması ile ilgili ifadelerine yer verilmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.