Galaxy M20 Etkileyici Bir Batarya İle Geliyor

Samsung'un yeni bütçe dostu serisine ait ilk model, dudak uçuklatıcı bir batarya kapasitesi ile gelebilir

Galaxy M20 güçlü geliyor

Samsung'un bütçe dostu birçok akıllı telefon serisi bulunuyor ve Galaxy C, J ve On serisi olarak bilinen bu modellerin arasından bir cihaz seçerken kafa karışıklığı yaşamak işten değil. Samsung'un bu karışıklığı gidermek için tüm bu aileleri Galaxy M ismi altında tek bir giriş seviyesi seviyesinde toplamak istediğini sizlerle daha önce paylaşmıştık.

Galaxy M20 Etkileyici Bir Batarya İle Geliyor
Galaxy M20'nin su damlası şeklinde bir çentiğe sahip olacağı öne sürülmüştü.Görsel: 91mobiles

Daha önce Geekbench testlerinde de görünen Galaxy M20 modeli hakkında oldukça heyecan verici bir iddia geçtiğimiz gün AAS tarafından ortaya çıkarıldı. Rapora göre Galaxy M20, 5000mAh kapasiteye sahip dev bir bataryaya sahip olacak.

Bu iddia Samsung için de bir ilkin gerçekleşeceğini öne sürmesi açısından önem taşıyor. Samsung bütçe dostu modelleri bir yana, amiral gemilerinde dahi bu kapasiteyi henüz sunmuş değil. Bu anlamda Galaxy M20 Samsung için bir ilk olabilir.

SM-M205F kod ismine sahip olacağı belirtilen model, aynı zamanda Samsung'un daha önce tanıtığı yeni erkan teknolojilerinden olan Infinity-U ekranı taşıyacak ilk cihaz olabilir. Daha önce ortaya çıkarılan sızıntılarda bu cihazın su damlası şeklinde bir çentiğe sahip olacağı öne sürülmüştü.

Rapor, M20'nin boyutlarının da156.4 x 74.5 x 8.8 mm ebatlarında olacağının altını çiziyor. Bu, cihazı yeni duyurulan Galaxy A8s'ten 1mm daha kalın yapıyor. Bu ise Samsung'un bütçe dostu modelde A8s'de yaptığı şeyi tekrarlamayarak 3.5mm kulaklık girişini dahil edeceği anlamına gelebilir. Daha önce ortaya çıkan sızıntılarda da cihaz için üretilen kılıflarda 3.5mm'lik jak için boşluk bırakıldığı iddialarını desteklemesi açısından bu bilgi de dikkat çekiyor.

Cihazda 8MP çözünürlüğe sahip bir ön kameranın yanı sıra 13MP + 5MP çözünürlük sunan ikili arka kamera bulunacağı belirtiliyor. Cihaz, daha önce de Geekbench'te Exynos 7885 işlemci ve 3GB RAM ile görünmüş ve cihazda aynı geçtiğimiz gün Wi-Fi sertifikasını alan Galaxy M10'da olduğu gibi Android 8.1 Oreo sürümünün yüklü olduğu görülmüştü.

Bütün bu iddialar için ise Samsung'dan henüz bir açıklama gelmiş değil. Koreli teknoloji devinin Galaxy M serisini ne zaman tanıtmayı planladığı konusunda ise net bir tarih bulunmuyor fakat çoğu kaynak bunun için Ocak 2019'a işaret ediyor. Eğer iddia doğruysa, bütçe dostu Galaxy M serisi ilk olarak Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkelerinde satışa çıkacak.

Okuyucu Yorumları