Galaxy Note 4'ün LTE-A modeli tanıtıldı!

Samsung, teoride 300Mbps indirme hızlarına izin veren yeni bir Note 4 tanıttı!

Üç ay sonra, yeni bir Note 4!

Samsung'un en son phablet'i Galaxy Note 4 ile tanışalı henüz üç ay oldu. Ancak Samsung, bugün yaptığı bir duyuruyla Galaxy Note 4'ün LTE-Advanced ağlarını destekleyen yeni bir sürümünü oraya çıkardı.

Samsung'a göre yeni Galaxy Note 4 LTE-A, "üç bantlı taşıyıcı kümelemesine" sahip dünyanın ilk cihazı. Standart Galaxy Note 4 (yani cihazın ülkemizde satılmayan Snapdragon sürümü), iki farklı LTE frekans bandıyla geliyor ve bunlar tek, yüksek hızlı bir bağlantıda birleştiriliyor. Aynı taşıyıcı üzerinde farklı frekansların desteklenmesi, birden fazla frekans aralığında 4G üyeliği satın alan kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Üç bantlı Note 4 LTE-A ise üç bandın hızını birleştirerek teoride 300Mbps hızlarına ulaşabiliyor. Bu hıza ulaşmak için elbette koşulların yerinde olması, yani baz istasyonlarıyla aranızda dev binalar gibi engeller olmaması gerekiyor.

Note 4 LTE-A sahipleri, muhtemelen 300Mbps hızına yaklaşamayacak, ancak indirme hızlarında bir miktar artış görecekler. Yeni telefonun LTE-A özelliklerinin dışında standart Note 4 ile aynı olduğu söyleniyor. Fiyat ve çıkış tarihi konusunda ise henüz herhangi bir bilgi verilmiyor.

Okuyucu Yorumları