Galaxy Note Edge'i canlı canlı denedik!

Samsung'un sürpriz Galaxy Note'u Note Edge'i elimize aldık denedik! İşte ilk yorumlarımız...

Galaxy Note Edge'i denedik!

Akıllı telefon dünyasının uzun süredir taşıdığı "farklı bir şey" beklentisi, Galaxy Note Edge ile birlikte nihayet sona erdi. Kıvrımlı ekran teknolojisini bambaşka bir boyuta taşıyan Galaxy Note Edge'i, IFA 2014'te gerçekleşen UnPacked etkinliğinde elimize aldık ve deneme fırsatı bulduk. Ekran Telefonun ekranı, sağ kısımda kıvrılıyor. Ve bu kısım, kullanıcısına farklı deneyimler sunuyor. Ama şurası bir gerçek; telefon sağ elini kullananlar için tasarlanmış. Eğer solaksanız, sağ kısımdaki bı kıvrılmış kısmı kullanırken zorlanacağınız kesin. Telefonu ters tutarsanız ekran tamamen dönüyor ve kıvrılmış kısım yine sağda kalıyor. Ama bu kez de Ana Ekran düğmesi tepede kalıyor.

Galaxy Note Edge'i canlı canlı denedik!

5.7 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekran, canlı renkleri ve Quad HD+ çözünürlüğüyle ilk bakışta bile kendisini belli edecek kadar başarılı. Buradaki "+" kıvrılmış olan ekranın sunduğu 160 ekstra sırayı temsil ediyor.

Kıvrılmış olan kısımda haber güncellemeleri, hava durumu, Twitter ya da Facebook gönderileri gibi detaylar gerçek zamanlı izlenebiliyor. Bunun dışında, bu alan genellikle ekranın altında görmeye alıştığımız telefon, mesajlar gibi kısayol simgelerini barındırıyor. İşin en güzel kısmıysa, bu kısmın, ana ekrandan bağımsız olarak, farklı detaylar barındırabiliyor olması. Ya da, bir film izlerken, medya oynatıcı kontrolleri hemen yana yerleşiyor ve ekran tamamen filme kalıyor. Yani Samsung ekranı sadece "kıvırmamış", kıvırdığı alana ikinci bir ekranın yapabileceği basit görevleri yüklemiş.

Ergonomi

Ergonomi

Galaxy Note Edge'i elinize alır almaz, ne kadar ergonomik olduğunu hemen hissediyorsunuz. Telefon ele çok iyi oturuyor. Hatta, büyük ekrana rağmen, diğer büyük ekranlı telefonlardan (ki buna Galazy Note 3 ve 4 de dahil) çok daha rahat bir kullanım sunduğunu söylemek mümkün.

Ekstralar

Ekstralar

Galaxy Note Edge'de, Galaxy S5 ile hayatımıza giren kalp atışı sensörü de bulunuyor ve çok iyi çalıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

S-Pen, tabii ki Galaxy Note Edge'in de önemli bir parçası. Yeni S-Pen'de iki yeni moda yer veriliyor. Ayrıca S-Pen artık, bir fare gibi de kullanılabiliyor. Yenilenen S-Pen'in sunduğu deneyim, kesinlikle eski S-Pen'den çok daha iyi ve ok daha keyifli.

İlk kararımız

İlk kararımız

Şurası bir gerçek; Galaxy Note Edge daha önce hiç yaşamadığımız bir cep telefonu deneyimi sunuyor. Kullanımı oldukça rahat, ekranı kesinlikle kusursuz ve birkaç küçük denememize göre, performansı son derece yüksek. 3.000 mAH'lık batarya, gereken kullanım süresini sunacak gibi görünüyor. Fiyatının ne olacağı açıklandığında, çok daha detaylı bir değerlendirme sunacağız...

Okuyucu Yorumları