Galaxy S10, S9'dan Daha Dayanıklı Değil!

Üst seviye telefonların kaçamadığı düşürme testi, yeni Galaxy S10'larda nasıl bir sonuç verdi?

Galaxy S10, o kadar dayanıklı değil

Samsung'un en üst düzey telefonlarından oluşan Galaxy S10 serisi artık satışta. Fiyatı küçük bir servete ulaşan yeni telefonlar, piyasadaki birçok telefondan daha pahalı. Telefonların birçok yenilik getirdiğinden şüphe yok, ancak en azından dayanıklılık anlamında yenilikten bahsetmek pek mümkün değil.

Piyasaya sürülen telefonları "düşürme testlerinden" geçiren SquareTrade, Galaxy S10 modellerinin önceki Galaxy'lerden iyi olmadığını ortaya çıkardı. Telefonların benzer bir cam gövdeyle gelmesi nedeniyle bu durum pek sürpriz sayılmaz.

Testlerde hiçbir Galaxy S10 modeli, 183 cm'lik (6 feet) düşmeden hasarsız çıkmayı başaramadı. Her telefon, ilk düşüşte farklı derecelerde hasar görürken en ciddi hasarı Galaxy S10e'nin gördüğü, cihazın tek bir düşüşle kullanılmaz hale geldiği gözlendi. Galaxy S10, diğer modellere göre biraz daha dayanıklı olduğunu gösterdi ve düştükten sonra üzerindeki çatlaklara rağmen çalışmaya devam etti.

SquareTrade global yaratıcı direktörü ve başkan yardımcısı Jason Siciliano, inceleme hakkında şöyle konuştu:

"Yeni Samsung Galaxy S10'lar, inanılmaz ve güzel makineler, ancak testlerimiz yeni AMOLED ekranlarının düşmeye duyarlı olduklarını gösteriyor. Şurası gerçek ki telefonun maliyeti ne kadar yüksek veya tasarımı ne kadar şık olursa olsun, tamamen camdan oluşan tasarımlar, hasara karşı oldukça duyarlı."

Siciliano, firmasının önümüzdeki ay piyasaya sürülecek olan Galaxy Fold'u test etmek için sabırsızlandığını da belirtti.

Okuyucu Yorumları