Galaxy S24 FE ne zaman piyasaya çıkacak, hangi özellikleri sunacak?

Kore’den gelen yeni sızıntılara göre, Samsung Galaxy S24 FE'yi beklenenden daha önce piyasaya sürebilir. Peki, bu telefonun özellikleri neler olacak?

Galaxy S24 FE ne zaman piyasaya çıkacak, hangi özellikleri sunacak?

Samsung Galaxy S24 FE hakkında henüz yeterli bilgiye sahip olmasak da, Galaxy S24'ün orta sınıf alternatifinin önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya sürülebileceğine dair bazı işaretler ortaya çıktı.

Güney Koreli The Elec sitesine göre, Galaxy S24 FE'nin bu yaz piyasaya sürülebilmesi için telefonun bazı ekran bileşenleri şimdiden seri üretim sürecine girmiş durumda. The Elec tarih hakkında net bir bilgi vermese de Güney Kore'de yaz mevsimi Haziran'dan Ağustos'a kadar sürdüğünde Samsung Galaxy S24 FE'nin Temmuz ayında piyasaya sürüleceğini tahmin edebiliriz.

Zira bu tarihte Samsung'un, Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6'nın tanıtılacağı yılın ikinci büyük akıllı telefon lansmanını yapması bekleniyor. Şirketin S24 FE'yi bunlardan ayrı olarak piyasaya sürmesi de mümkün, ancak söylentilere göre Temmuz ayındaki etkinliğin her iki ucunda da sadece yaklaşık bir aylık bir yaz dönemi olacak ve bu da arka arkaya iki lansman anlamına gelecek.

Dolayısıyla, tüm bu cihazların aynı anda piyasaya sürülmesi daha mantıklı görünüyor, ancak Samsung Galaxy S23 FE geçen yıl Ekim ayında piyasaya sürüldüğünden ve bir önceki model FE olmayan kardeşinden tam bir yıl sonra Ocak 2022'de piyasaya sürüldüğünden, yazın ortasında piyasaya sürülmesi biraz şaşırtıcı.

Diğer taraftan, Galaxy S24 FE piyasaya ne zaman sürülürse sürülsün şu ana kadar telefon hakkında ortaya çıkan sızıntılar kullanıcıların beklentisini yükseltmiş durumda. Söylentiler, Galaxy S24 FE'nin Snapdragon 8 Gen 3 veya Exynos 2400 yonga seti, 6,1 inç AMOLED ekran, 12 GB RAM, 4.500 mAh pil ve 256 GB'a kadar depolama alanıyla geleceğini gösteriyor.