Galaxy S24, önceki Galaxy S serilerini geçerek önemli bir rekor kırdı

Samsung'un yeni Galaxy 24 serisi, Güney Kore'de ön satış rekoru kırdı. Ayrıca en çok satılan Galaxy S24 modeli ve en çok satılan renk seçeneği de ortaya çıktı.

Galaxy S24, önceki Galaxy S serilerini geçerek önemli bir rekor kırdı

Samsung'un 19 Ocak’ta ön satışa sunduğu Galaxy S24 serisi, ana vatanı Güney Kore’de ön sipariş rekoru kırarak önemli bir başarıya imza attı. Şirket, yeni serinin şimdiye kadar piyasaya sürülmüş Galaxy S serileri arasında en yüksek ön siparişi aldığını açıkladı.

Samsung'un açıklamasına göre, Galaxy S24 serisi Güney Kore'de 1.21 milyon ön sipariş adedini aştı. Geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy S23 serisi, ön sipariş haftasında ülkede 1,09 milyon ön sipariş toplayarak zaten rekor kırmıştı. Ancak yeni rekorun sahibi artık Galaxy S24 serisi oldu.

Samsung, belki de hiç kimseyi şaşırtmayacak şekilde, bu 1,21 milyon ön siparişin yüzde 60'ının serinin tepe modeli Galaxy S24 Ultra'ya ait olduğunu açıkladı. Galaxy S24+ yüzde 21 ile ikinci sırada yer alırken, temel Galaxy S24 ön siparişlerin yüzde 19'unu oluşturdu. Galaxy S24 Ultra için en popüler rengin ise Titanyum Siyahı olduğu görüldü.