Galaxy S24'ün yapay zeka özellikleri, eski Samsung cihazlara da gelecek mi?

Samsung, Unpacked 2024 etkinliğinde Galaxy S24 telefonlarını ve yeni yapay zeka özelliklerini tanıttı. Peki bu yeni AI özellikleri, Galaxy S23 gibi eski modellere de gelecek mi?

Galaxy S24'ün yapay zeka özellikleri, eski Samsung cihazlara da gelecek mi?

Samsung, geçtiğimiz gün düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy S24 serisini ve yapay zeka destekli bir dizi özelliğini duyurdu. Ve herkes, duyurulan bu AI özelliklerinin eski modellere de gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Ve şimdi Samsung'un, bu özelliklerinden en azından bazılarını geçen yılın premium telefon ve tabletlerine de taşıyacağı ortaya çıktı.

Hangi cihazların kapsama dahil olduğu sorulduğunda Samsung, Galaxy AI deneyiminin bu yılın ilk yarısında S23FE, ZFold5 / ZFlip5 ve Tab S9 ile birlikte tüm Galaxy S23 serisine getireceğini açıkladı.

Samsung'un yeni yapay zeka araçları arasında dilleri gerçek zamanlı olarak çevirebilen veya metinlerde ve e-postalarda ton düzeltmesi yapabilen Sohbet Asistanı (Chat Assist), fotoğraflarda gölgeler ve yansımalar gibi şeyleri otomatik olarak düzeltebilen Önerilen Düzenlemeler (Suggested Edits) ve Google tarafından desteklenen ve geleneksel metin tabanlı sorguları Google Lens uygulamasına benzer şekilde görsel aramayla birleştiren Circle to Search gibi özellikler yer alıyor.

Şu anda Galaxy AI özelliklerinin tamamının tüm cihazlarda kullanılabilir olup olmayacağı belli değil. Ayrıca S24 serisinde kullanılan işlemciler olmadan eski modellerde ne kadar performans kaybı yaşanacağı da belirsiz. Bununla birlikte, Samsung'un yeni yazılımının en azından bir kısmını geçen yılın amiral gemisi cihazlarına getirmeyi vadettiğini görmek gerçekten güzel.