Galaxy S24'ün yapay zeka özellikleri, internetsiz çalışmayacak

Lansman yaklaştıkça Samsung Galaxy S24 serisi hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Resmi Unpacked videosuna göre, serideki bazı yapay zeka özelliklerini kullanmak için internet bağlantısı gerekecek.

Galaxy S24'ün yapay zeka özellikleri, internetsiz çalışmayacak

Galaxy S24 serisinin 17 Ocak'ta resmi olarak tanıtılacağını artık biliyoruz. Şirketin bir sonraki amiral gemisi serisi birçok donanım iyileştirmesi içerecek olsa da çoğu kişinin ilgi odağı olacak olan şey işin yazılım tarafı.

Bunun sebebi ise Galaxy S24 serisinin, kullanıcı deneyimini geliştirecek çeşitli yapay zeka özellikleriyle birlikte gelecek olması. Örneğin, Galaxy S24, S24+ ve S24 Ultra, kullanıcıların görüntülerdeki nesneleri taşımasına veya kaldırmasına ve hatta mevcut fotoğraflara yeni ayrıntılar eklemesine imkan verecek Generative Edit adlı güçlü bir fotoğraf düzenleme aracı getirecek.

Elbette tek yapay zeka özelliği bu değil. Canlı Çeviri özelliği gerçek zamanlı çeviriler ile yabancı dillerde iletişim kurmayı kolaylaştırmayı hedefliyor. Samsung Notes uygulaması ise metin paragraflarını otomatik olarak okunması kolay maddelere dönüştürebilecek ve yapay zeka, Samsung Klavye ve ana ekran duvar kağıdı gibi şeylere bile yardımcı olacak.

İşlevlerin bir kısmı Samsung'un sanal asistanı Bixby'de bulunan özelliklere benzer şekilde, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan doğrudan kullanılabilecek. Ancak hepsi internet bağlantısı olmadan çalışmayacak.

Samsung'un yayınladığı Unpacked duyuru videosu, tüm Galaxy AI özelliklerini kullanabilmek için bir Samsung ve Google hesabına ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Galaxy cihazlarında zaten hem Google hem de Samsung hesabına giriş yapmak gerekiyor, ancak bu Galaxy S24 serisinde açıkça daha da önemli olacak.

Yapay zeka özelliklerinden hangilerinin internet üzerinden veri gönderip alacağını öğrenmek için şimdilik Galaxy S24'ün resmi lansmanını beklememiz gerekiyor. Ancak Samsung'un yaklaşan amiral gemisi sadece iki hafta içinde tanıtılacağından bu bekleyiş çok da uzun sürmeyecek.