Galaxy S25 Ultra, büyük bir kamera güncellemesi ile gelebilir

Samsung'un Galaxy S25 serisi hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Yeni bir söylenti, serideki Ultra modelinin kamera tarafında önemli geliştirmeler göreceğimizi söylüyor.

Galaxy S25 Ultra, büyük bir kamera güncellemesi ile gelebilir

Ocak 2025'te piyasaya sürülmesini beklediğimiz Samsung Galaxy S25 serisi ve özellikle de Ultra modeli hakkında halihazırda epeyce söylenti çıktı. Şimdiyse yeni bir sızıntı, serideki en pahalı telefonun önemli bir kamera iyileştirmesi alacağını gösteriyor.

Söz konusu sızıntı, Çinli sosyal medya sitesi Weibo'daki saygın bir haber kaynağı olan Ice Universe'den geldi. Kaynağın aktardığına göre, Ultra'nın arka kısmında dört adet kamera bulunacak. Bunların 200MP ana kamera, 5x optik yakınlaştırmalı 50MP süper telefoto kamera, 3x optik yakınlaştırmalı ikincil 50MP telefoto kamera ve 50MP ultra geniş kamera olacağı belirtiliyor.

Bu donanım yükseltmelerinin fotoğraf ve video çekimine nasıl etki edeceğini kesin olarak söylemek zor, ancak çeşitli alanlarda kalitenin artırılması bekleniyor. Dolayısıyla tüm detayları öğrenmek için Samsung'un resmi tanıtımını beklememiz gerekecek.

Galaxy S25 Ultra ile ilgili önceki sızıntılar üç lensli bir arka kameraya geçilebileceğini gösteriyordu, ancak görünen o ki dört lensli bir kuruluma bağlı kalınacak. Bu da haliyle Ultra modelin, Galaxy S25 ve Galaxy S25 Plus'tan belirgin bir şekilde ayrılmasına neden olacak.