Galaxy S5, Galaxy S6'dan iyi mi?

Geçen senenin Galaxy S5'i, henüz satışa sunulan Galaxy S6'dan daha mı iyi? Bazılarına göre evet!

Galaxy S5, S6'dan iyi mi?

Testimizde piyasadaki en iyi telefonu olduğuna karar verdiğimiz Samsung Galaxy S6, müthiş ekranı, hızlı arayüzü ve üst düzey tasarımıyla etkileyici bir telefon. Ancak geçen senenin Galaxy S5'inin daha iyi olduğunu düşünenler de var.

Consumer Reports'un sektör takipçileri, Galaxy S5'in Galaxy S6'yı yendiğine ve tüketicilerin Galaxy S5'i tercih etmeleri gerektiğine karar verdiler. Consumer Reports takımına göre en önemli sorunlar arasında, Galaxy S6'da artık olmayan IP67 toz ve su geçirmezlik, çıkartılabilir pil ve microSD kart slotu var.

Buna ek olarak Galaxy S6'nın iPhone'a benzer bir tasarıma yönelmiş olması da, cihazın ayırt ediciliğini kaybetmesi yüzünden Consumer Reports'un hoşuna gitmemiş görünüyor. Dahası Galaxy S6'nın pil ömrünün Galaxy S5'e göre daha kısa olması, can sıkan ayrı bir detay olmuş. Bununla birlikte Galaxy S6'nın kablosuz şarj özelliğiyle geldiğini vurgulamakta fayda var.

Consumer Reports, Galaxy S5'i yenemese de, Galaxy S6 ve S6 Edge'in "hoşlanılacak birçok işlevi olduğunu" itiraf ediyor. Peki sizce Galaxy S6 satın almak isteyenler, Consumer Reports'un bu söylediklerine kulak vermeli mi? Yoksa S6'nın en üst seviye özellikleri, her şeye değer mi?

Galaxy S6 ve Galaxy S5'i böyle karşılaştırmıştık!

Okuyucu Yorumları