Galaxy S7'de neden USB-C yok?

Samsung, Galaxy S7'de neden USB-C'ye yer vermediklerini ilginç sebeplerle açıkladı!

Galaxy S7'de neden USB-C yok?

USB Type-C, Android'li cihazları şarj etmek ve onlardan veri aktarmak üzere yakın gelecekte kullanacağımız bağlantı türü. Peki yeni tanıtılan LG G5'te bile USB-C varken, neden Galaxy S7'de bu port bulunmuyor?

Samsung ürün pazarlama baş direktörü Shoneel Kolhatkar, bu sorunun şaşırtan cevabını Techradar'a verdi.

1. Sebep, Samsung Gear VR

Kolhatkar, Galaxy S7'nin Gear VR ile micro USB üzerinden bağlandığını söylüyor ve ekliyor: "Başlığı altı ay önce alanların hayal kırıklığına uğramalarını istemedik." Gear VR'in üzerine USB-C - Micro USB dönüştürücüsü eklemek saçma olacağına göre Samsung, burada haklı görünüyor.

2. Hazır değilsiniz

Kolhatkar, "genel olarak piyasanın buna hazır olduğunu hissetmiyoruz" diyor. En son Nexus'lar USB-C kullansalar da micro USB'ye ihtiyaç duyan cihazların sayısı çok. Bluetooth kulaklıklar, GoPro Hero4 Session gibi...

3. Galaxy S7 Fast Charging işlevine sahip

Yeni Type-C standardının avantajlarından biri olan hızlı şarj, Galaxy S6'dan beri Samsung tarafından eski USB standardı üzerinden sunuluyor. Gerçekten de Galaxy Note 5 ve Galaxy S6'nın kısa şarj süreleri, testlerimizde bizi etkilemişti.

Tüm bunlar, USB-C'nin sonraki nesil telefonlarda yer alacağı gerçeğini değiştirmiyor. Ancak Samsung'un bizleri USB-C kullanmaya zorlamak istememesini anlayabiliyoruz. Özellikle Gear VR'ı ön sipariş verenlere ücretsiz olarak dağıtan Samsung'un, planını USB-C ile karıştırmamak istememesi oldukça doğal.

Okuyucu Yorumları