Galaxy S8, LG Chem pille gelebilir!

Yeni bir iddiaya göre Galaxy S8, güvenilirliğiyle tanınan bu pillerle gelecek!

Galaxy S8'e "güvenilir" pil!

Samsung'un alev alan ve sorunları bir türlü çözülemeyen Galaxy Note 7'nin üretimini durdurduğunu açıklamasının ardından, firmanın Galaxy S8'de LG Chem pillere yer vereceği ortaya çıktı.

Maeil Business Newspaper'a göre Samsung, önümüzdeki sene piyasaya süreceği tek amiral gemisinde LG Chem pillere yer vermek için bir anlaşmaya varmaya çalışıyor. Firma Galaxy Note 7 için Eylül'de ilk geri çağırma kararını verdiğinde, Note 7'de Samsung'un kendi geliştirdiği Samsung STI pillerin kullanıldığı anlaşılmıştı. Bununla birlikte değiştirilen, yeni Note 7'lerdeki ATL pillerin de aşırı ısınıp yanabildiği, şikayetler sonrasında anlaşılmıştı.

Değiştirilen Note 7'lerin halen neden alevlendiği halen kesinlik kazanmış değil. Samsung, bu konu üzerinde Güney Kore hükümetiyle birlikte detaylı bir inceleme gerçekleştiriyor.

Samsung'un hem ATL hem de Samsung STI pillerden uzak duracak olması ise doğru bir hamle gibi görünüyor. LG Chem'e ait piller, çok güvenilir olmalarıyla tanınıyor ve patlamayan bir Galaxy S8 üretmek isteyen Samsung'un kurtarıcısı olabilir.

Okuyucu Yorumları