Çift yönlü uydu bağlantısı sunacak ilk Android telefonlar belli oldu gibi...

Çift yönlü uydu bağlantısı sunacak olan ilk Android telefonların hangi markaları taşıyacağı belli oldu gibi. Açıklanan markalar, muhtemelen kimse için sürpriz olmayacaktır.

Çift yönlü uydu bağlantısı sunacak ilk Android telefonlar belli oldu

Android 14 güncellemesi, daha iyi yazı tipi ölçeklendirme, iyileştirilmiş pil ömrü, tahmine dayalı geri bildirimler ve resimler ve videolar için daha iyi gizlilik gibi birçok yeni özellik getiriyor. Ayrıca acil durum iletişimleri kurulması amacıyla uydu bağlantısı için yerel destek de sunuyor ve bu özellik ilk olarak Google ve Samsung telefonlarında gelebilir.

Google, bu yılın başlarında Google I/O 2023 etkinliğinde Android 14’e uydu bağlantısı desteği eklediğini gururla duyurdu. Şimdi de, resmi Team Pixel FC Twitter hesabı, uydu bağlantısının ilk olarak Google ve Samsung telefonlarda kullanılabileceğini açıkladı. Ancak Team Pixel FC’nin Pixel cihazlar için resmi bir hayran kulübü hesabı olduğunu ve Google’dan doğrudan bir iletişim kanalı olmadığını hatırlatmakta fayda var. Yine de, yaklaşmak üzere olan özellikler hakkında bazı ipuçları veriyor.

İki yönlü uydu bağlantısı nedir?

İki yönlü uydu bağlantısı, kullanıcıların telefonları hücresel bağlantının olmadığı bir alanda olsa bile SMS göndermelerine imkan tanıyacak. Mesaj, bir uydu aracılığıyla ağ sağlayıcısına iletilecek ve ardından mesajı hedeflenen kişiye gönderecek. Bu özelliğin çalışması için, kullanıcının açık havada gökyüzünü net bir şekilde görmesi ve iki yönlü uydu bağlantısı için yerel donanım desteğine sahip bir telefona sahip olması gerekiyor. Snapdragon 8 Gen 2 çipi bu özelliği destekliyor ancak ek donanıma ihtiyaç duyuyor ve özellik bu yılın ikinci yarısında tamamen hazır olacak.

Geçtiğimiz yıl Galaxy S23'ün acil durum mesajları için yerel uydu bağlantısına sahip ilk Samsung akıllı telefon olabileceği söylenmişti. Ancak telefon bu yeteneği kazanmadı ve Samsung, henüz teknoloji kullanıma hazır olmadığı için bu özelliği getirmediğini söyledi. Birkaç ay sonra, akıllı telefonlar için iki yönlü uydu bağlantı teknolojisini tanıttı. Bu özelliğin 2024’ün başlarında piyasaya sürülecek olan Galaxy S24 serisinde yer alması bekleniyor.