iPhone 14'ün uydu üzerinden Acil SOS özelliği, bir kez daha hayat kurtardı

iPhone 14’ün bazı ülkelerde kullanımda olan uydu üzerinden Acil SOS özelliği, bu kez de öğrencilerin hayatını kurtardı.

iPhone 14 özelliği yine hayat kurtardı

Geçtiğimiz sonbaharda iPhone 14, Apple'ın bugüne kadar piyasaya sürdüğü en önemli özelliklerden birini tanıttı: Uydu Üzerinden Acil SOS. Bu özellik, hücresel bağlantınız yoksa bir uydu yardımıyla mesaj göndermenizi veya arama yapmanızı sağlıyor.

Bu özellik Kasım 2022'den beri kullanılabiliyor ve o zamandan beri bu özelliğin insanların hayatını nasıl kurtardığına dair birçok olay duyduk. Yerel haber kuruluşu KUTV tarafından paylaşılan bir olay da Utah, Emery County'de yürüyüşe çıkan 3 üniversite öğrencisinin nasıl kanyonda mahsur kaldıklarını anlatıyor.

Öğrencilerden Jeremy Mumford, aşırı yağış altında mahsur kaldıkları kanyonda geçirdiği saatlere ilişkin olarak, "Hipotermik şoka girdim, panikleyip donmaya başladım ve arkadaşlarım beni görüp çok endişelendiler,” diyor.

Mahsur kalan öğrenciler yardım istemek için iPhone 14 model telefonlarının uydu özelliğini kullanmaya çalışmış. Her 20 dakikada bir 1 uydunun kanyonda bulundukları yerin üzerinden geçtiğini fark eden öğrenciler, telefonlarını yukarı kaldırarak 911'e mesaj atmak için sinyal almaya çalışmışlar ve bunda da başarılı olmuşlar.

iPhone 14 Uydu Üzerinden Acil SOS özelliği ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İngiltere, Avusturya, Belçika, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve Portekiz'de kullanılabiliyor. Hizmet ilk 2 yıl için ücretsiz olurken, Apple, Uydu Üzerinden Acil SOS özelliği için ücret beklentisini ileriki bir tarihte açıklayacak.