Galaxy Z Flip: Cam mı, Plastik mi?

Galaxy Z Flip'in "ultra ince camlı" ekranı teste tabi tutuldu, ekran adeta plastik çıktı!

Galaxy Z Flip'in cam bilmecesi

Samsung'un yeni katlatan telefonu Galaxy Z Flip'in en önemli yeniliklerinden bir tanesi, bir önceki Galaxy Fold gibi plastik ekran değil, cam ekran kullanmasıydı. Ancak YouTube kanalı JerryRigEverything'ten Zack Nelson'ın testleri, ekranın cam olmadığını ve hasara açık olduğunu gösterdi.

Galaxy Z Flip: Cam mı, Plastik mi?

Nelson, videoda Galaxy Z Flip'in ekranını farklı sertlik derecelerine sahip bıçaklarla çizmeye çalışıyor. Telefonun ekranı, bu teste bir plastik ekran gibi tepki veriyor ve izler ikinci seviyeden itibaren kalıcı hale geliyor. Nelson, gerçekten cam olan bir ekranda bu çiziklerin altıncı seviyeden önce görünmediğini söylüyor.

Samsung'un plastik ekranı "cam" olarak adlandırması kullanıcılarda yanlış bir güvenlik hissi oluşturacağından, ekranın dayanıklı olduğunu sanarak istemden çizmelerine yol açabilir.

Samsung, Galaxy Z Flip sahiplerine 119 dolar karşılığında bir defalık ekran değişimi hizmeti sunacağını söylemişti. Firma, yakında bir ekran koruma programı başlatacağını, bu kapsamda koruyucunun "gerekli ekipmana sahip bir uzman tarafından ekleneceğini" de belirtmişti.

1.380 dolar gibi yüksek bir fiyata sahip Galaxy Z Flip'in kolayca çizilebildiğini öğrenmek, dahası Samsung'un plastiği size "cam" diye sattığını görmek, hoş bir durum değil. Telefonu kapalı olarak tutacağınızdan, çizilme olasılığı azalabilir ancak testten çıkan sonuç, Galaxy Z Flip'e çok dikkatli davranmanız ve tırnağınızla bile ekrana bastırmamanız.

Okuyucu Yorumları