Galaxy Z Fold 6'nın ardından, şimdi de Galaxy Z Flip 6'nın tasarımı sızdı

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan Galaxy Z Fold 6 sızıntılarından sonra, sızma sırası Galaxy Z Flip 6'ya geldi. Yeni sızıntılar, telefonun tasarımı da dahil olmak üzere pek çok detay hakkında ipuçları veriyor.

Galaxy Z Fold 6'nın ardından, şimdi de Z Flip 6'nın tasarımı sızdı

Geçtiğimiz gün Samsung Galaxy Z Fold 6'nın tasarımı hakkında sızıntılar ortaya çıkmıştı ve şimdi sızma sırası Galaxy Z Flip 6’da gibi gözüküyor. OnLeaks ve SmartPrix, Temmuz ayında tanıtılması beklenen telefonun tasarım sızıntısı olduğu iddia edilen bir dizi resmi olmayan görsel paylaştı.

Cihazın, 6,7 inçlik katlanır iç ekran ve 3,4 inçlik kapak ekranı da dahil olmak üzere genel form faktörü geçtiğimiz yıl sunulan Z Flip 5’e benziyor olsa da, SmartPrix, kalınlığının 6,9 mm’den 7,4 mm’ye çıkabileceğini bildirerek, kazanılan bu ek alanın ne için kullanılabileceği konusunda spekülasyonlar doğurdu. Önde gelen spekülasyonlardan biri, Z Flip 6’nın pil kapasitesinin 3.700 mAh’den 4.000 mAh’a çıkabileceğini söyleyen GalaxyClub’un geçtiğimiz yıl yayınladığı haberi temel alıyor. Bu kapasite artışı, Z Flip 5’te görülen pil ömrü sorununu giderebilecek bir değişiklik olabilir.

Diğer özellikler arasında Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve geçtiğimiz yıl görülen çift kameralı düzen yer alıyor. SmartPrix, her iki kameranın da bir kez daha 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağını bildiriyor. Daha önce GalaxyClub, Samsung’un Z Flip 6’ya 50 megapiksel ana kamera eklemeyi test ettiğini bildirmişti ancak bunun son üründe yer alıp almayacağı şimdilik bilinmiyor. Renk seçeneklerine baktığımızdaysa açık mor ve nane yeşilinin sunulduğunu görüyoruz.

Görsellerden anlamak imkansız olsa da, Samsung’un Galaxy AI özelliklerini yaklaşan katlanabilir cihazlarında da sunacağı tahmin edilebilir.