Galaxy Z Fold 6'nın sızan görüntüleri, büyük bir yenilik beklemeyin diyor

Samsung, Galaxy Z Fold 6'da da büyük bir tasarım değişikliği yapmayacak gibi görünüyor. En azından sızan son görseller, bize bunun işaretlerini veriyor.

Galaxy Z Fold 6'nın sızan görüntüleri, büyük bir yenilik beklemeyin diyor

Samsung, son yıllarda katlanabilir telefonlarını güncellerken oldukça muhafazakar davrandı ve tasarım konusunda ciddi adımlar atmaktan kaçındı. Ve yeni, büyük bir sızıntıya göre bu akım Samsung Galaxy Z Fold 6 ile devam edebilir.

SmartPrix ve etkileyici bir geçmiş performansa sahip olan @OnLeaks iş birliği, Galaxy Z Fold 6’yı gösterdiği iddia edilen görseller yayınladı ve bunlar çok ilham verici gözükmeyen ürünler gösteriyor.

Genel tasarım Samsung Galaxy Z Fold 5’e çok benziyor ancak düz kenarları ve daha az kıvrımlı köşeleri sayesinde daha köşeli, kutu benzeri bir görünüme sahip. Bunun iyi ya da kötü bir değişiklik olup olmadığı kişisel zevkinize bağlı olacaktır, ancak sızıntı kaynağı @Tech_Reve'nin daha önce beklediğini söylediği “büyük form faktörü değişikliği” olmayacağı rahatlıkla belirtilebilir.

Bu son sızıntı, açıldığında 153,5 x 132,5 x 6,1 mm boyutlarını içerdiğinden, Samsung Galaxy Z Fold 5'in 154,9 x 129,9 x 6,1 mm boyutlarına kıyasla küçük bir form faktörü değişikliği olarak kabul edilebilir. Bu ihmal edilebilir bir fark, ancak Z Fold 6’yı biraz daha kısa ve daha geniş hale getirecek.

Bu farklılık, Samsung Galaxy Z Fold 6’nın kapak ekranının yeni ve daha geniş bir en boy oranına uyum sağlamak amacıyla ortaya çıkmış olabilir. Daha önceki sızıntılar kapak ekranında böyle bir değişiklik olabileceğini öneriyordu ve pek çok kullanıcı Z Fold 5’in kapak ekranının biraz fazla dar olduğunu düşündüğünden bu değişikliğin istendiği söylenebilir. Ancak boyutlardaki bu kadar küçük bir fark, en boy oranında anlamlı bir fark yaratmıyor.

Kapak ekranının boyutu da, Samsung Galaxy Z Fold 6’da 6,4 inçlik bir kapak ekranının beklendiğini söyleyen daha önceki bir sızıntının aksine, 6,2 inçlik öncekiyle aynı görünüyor. Ayrıca daha önce Galaxy Z Fold 6'nın Z Fold 5'ten daha ince olabileceğini duymuştuk ancak bu son sızıntıya göre açıldığında kalınlıkları aynı olacak.

Burada gösterilen ve listelenen diğer özelliklerin ve ayrıntıların çoğu da Galaxy Z Fold 5 ile aynı gözüküyor. Buradaki Samsung Galaxy Z Fold 6’da kapak ekranında delikli bir selfie kamerası, ana ekranda bir ekran altı kamera, arkada üç lensli bir kamera bulunuyor ve S Pen kalemi için hala bir yuva görülmüyor.

Görünüşe göre telefon tıpkı selefi gibi 120 Hz yenileme hızına sahip 7,6 inçlik katlanabilir bir ekrana sahip, ancak 2.600 nitlik zirve parlaklıkla daha da parlaklaşacağı ve Samsung Galaxy S24 serisiyle eşleşeceği iddia ediliyor. Kamera tarafında da bir değişiklik olmayacağı, yani 50MP ana kamera, 12MP ultra geniş kamera ve 3x optik yakınlaştırma sunan 10MP telefoto kameranın yanı sıra 10MP delikli kamera ve 4MP ekran altı kamera kullanılacağı söyleniyor. Pil boyutunun ve şarj hızlarının da, Galaxy Z Fold 6 için başka yerlerde söylentilere konu olan 4.600mAh pil yerine, 4.400mAh ve 25W olan geçen yılın modeliyle eşleştiği iddia ediliyor.

Yine de iç donanım kısmında kayda değer değişiklikler olabilir. Bu sızıntıya göre Galaxy Z Fold 6, şaşırtıcı olmayan bir şekilde Snapdragon 8 Gen 3 çip setine sahip olacak ve ayrıca 16 GB’a kadar RAM’e sahip olacağı söyleniyor, ancak depolama alanı bir kez daha 1 TB ile sınırla olabilir.