Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 kutularından şarj cihazı çıkıyor mu?

Samsung, yeni tanıttığı Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 modellerinde kutuya şarj cihazı koydu mu, koymadı mı?

Galaxy Z Fold 4 ve Flip 4 kutusunda şarj cihazı var mı?

Samsung, geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte bir süredir beklenen yeni katlanabilir akıllı telefonları olan Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4'ü tanıttı. Her iki telefonun da özellikle ülkemiz için ucuz olmayacağı aşikar. Peki, yüksek meblağlarına rağmen telefonların kutusunda ne gibi aksesuarlar olacak?

Bilindiği gibi Samsung, son zamanlarda çıkardığı yeni telefon modellerinde kutuda herhangi bir şarj adaptörü, kılıf ya da kulaklık gibi aksesuarlara yer vermiyordu. Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 modellerinde bu durum değişiyor mu? Maalesef hayır. Bu telefonları satın alanlar, bir de ek para vererek şarj adaptörlerini ayrıca satın almak durumundalar. Şarj cihazıyla gelen son katlanabilir akıllı telefonlar Galaxy Z Fold2 ve Galaxy Z Flip 5G idi. Tıpkı Z Fold 3 ve Z Flip 3 gibi, Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 de şarj adaptörüne kutu içeriğinde sahip değil.

Peki, şarj adaptörlerini ürünlerin kutusundan çıkarmak Samsung’a ne kadar kazandırdı? Samsung’un şarj cihazlarını ürünlerin kutusundan çıkarmaktan elde ettiği kazanç yaklaşık 3 bin dolar civarında. Samsung’un şarj adaptörlerini kutuya dahil etmeme sebebi ise elektronik atığı en aza indirme misyonu olarak açıklanıyor. Güney Koreli şirket, bununla çevreye katkıda bulunduğunu düşünüyor.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı yorumlarınızda bekliyoruz.