Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro hakkında her şey: İşte tüm özellikleri ve fiyatları

Samsung’un bugün tanıttığı yeni akıllı saatleri Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 5 Pro hakkında bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik... İşte tüm özellikleri ve fiyatları

Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro hakkında her şey

Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ün tanıtıldığı Unpacked etkinliğinde Samsung, yeni Galaxy Watch 5 serisini de resmi olarak tanıttı: Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch5 Pro. Yeni akıllı saatler, geçen yıl tanıtılan Galaxy Watch 4 serisinin halefi olacak.

Yeni akıllı saatler, uçtan uca ve dairesel ekran ile tasarım çizgisini Galaxy Watch 4 serisinden alıyor. Samsung ayrıca yeni saatlerine BioActive sensörü de getiriyor. Bilmeyenler için BioActive Sensör, Samsung tarafından Optik Kalp Atış Hızı, Elektriksel Kalp Sinyali ve Biyoelektrik Empedans Analizini tek bir sensörde birleştirmek için tasarlanmış benzersiz bir çip.

Galaxy Watch 5 serisinin lansmanı ile Samsung Bolivya, Nikaragua, Réunion Adası, Türkiye ve Venezuela dahil olmak üzere beş yeni pazara tansiyon ve EKG izlemeyi genişletiyor. Bununla birlikte Samsung, verileri yakalamak ve çevredeki sıcaklık değişimleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlamak için kızılötesi teknolojisini kullanacak yeni bir sıcaklık sensörünü de saatlerine ekliyor.

Samsung ayrıca %13 daha büyük pil ile gelen Galaxy Watch5 serisi ile pil boyutunu da büyütmüş durumda. Akıllı saat, yalnızca sekiz dakikalık şarjla sekiz saat uyku takibi sağlayabilecek. Galaxy Watch 5 284mAh batarya ile gelirken, Galaxy Watch 5 Pro’nun batarya kapasitesi 590 mAh. Her iki model de kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

Samsung ayrıca, %60 daha sert bir dış katman sunan Safir Kristal ekranı ile Galaxy Watch5 serisini bir ilk haline getirmiş durumda.galaxy Watch 5’in ekran boyutu 1.19 ve 1.36 inç iken, Galaxy Watch 5 Pro’nun ekranı 1.36 inç büyüklüğünde.

Galaxy Watch 5’in kasası alüminyumdan imal edilirken, Watch 5 Pro’da kullanılan malzeme titanyum. Bu da doğal olarak Pro modeli, diğerlerinden daha ağır hale getiriyor.

Galaxy Watch5 serisi, 1.5 GB RAM ve 16 GB dahili depolama ile güçlenen Exynos W920 çift çekirdekli SoC tarafından destekleniyor. Akıllı saat, Samsung'un kendi OneUI arayüzü tarafından desteklenen WearOS 3.5 ile gelecek.

Satış fiyatları Galaxy Watch 5 için 279 dolardan, Galaxy Watch5 Pro içinse 449 dolardan başlayacak.