Samsung Galaxy Z Fold4 Tanıtıldı. İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Fold4’ü tanıttı. Peki, yeni katlanabilir cebin özellikleri neler? İşte Samsung Galaxy Z Fold4 Özellikleri ve Fiyatı!

Samsung Galaxy Z Fold4 tanıtıldı!

Samsung, bugün düzenlediği Unpacked etkinliği kapsamında yeni ürünlerini tanıttı. Tanıtımın en merak edilen kısmı Güney Koreli şirketin katlanabilir telefonları olurken, çok geçmeden sahneye Galaxy Z Fold4 çıktı. Peki, telefonun özellikleri ne? Birlikte bakalım... (Bu makalenin ardından Samsung Galaxy Z Flip4 Tanıtıldı. İşte Özellikleri ve Fiyatı başlıklı yazıya da bakabilirsiniz)

İlk Samsung Galaxy Fold’un piyasaya çıkmasından bu yana 3 yıl geçti. Katlanabilir akıllı telefon segmentini sürdüren Samsung, Galaxy Z Fold4 ile selef modele kıyasla benzer tasarım, ancak farklı özellikler getiriyor.

Galaxy Z Fold4’ün katlanabilir tasarımı, içte ve dışta olmak üzere 2 farklı ekrana ev sahipliği yapıyor. Bunlardan ana ekran 7.6 inç büyüklüğünde olurken, kapak ekranının büyüklüğü ise 6.2 inç ölçüsünde. Her 2 ekran da Dynamic AMOLED 2X panelden oluşurken, yenileme hızları 120Hz. Çözünürlükleri ise boyutlarından ötürü farklı şekilde ele alınmış. Ana ekranın çözünürlüğü 1812x2176 piksel olurken, HDR10+ destekli bu ekranın parlaklık seviyesi 1200 nit ayarında. Darbelere karşı Gorilla Glass Victus+ korumalı yapıda tasarlanan kapak ekranının çözünürlüğü ise 904x2316 piksel seviyesinde.

Galaxy Z Fold4, Android 12 işletim sisteminin temel alındığı OneUI 4.1 yazılımını kullanıyor. İşlemci de selef modele kıyasla güncellenmiş. Yeni modelde Snapdragon 8+ Gen 1 (4nm) işlemci yer alırken, telefonun RAM kapasitesi 12 GB. Depolama alanı ise 3 farklı seçenek halinde sunuluyor. 256 GB, 512 GB ve 1 TB şeklinde kapasite seçenekleri var. Telefonun microSD kart desteği olmadığını da söyleyelim.

Galaxy Z Fold4, arka kameralarıyla da selefinden fark yaratıyor. Ana kamera 50 MP çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram değerine sahip Dual Pixel faz algılamalı otofokus ve OIS destekli olurken, onu 10 MP telefoto ve 12 MP ultra geniş açılı diğer 2 kamera takip ediyor. Telefoto lensi ile 3x optik zum yapabilen Galaxy Z Fold4, ultra geniş açılı kamerasıyla ise 123 derecelik fotoğraflar çekebiliyor. Arka kameralarla ayrıca 4K video kaydı yapılabiliyor.

Ön kameralar ise Galaxy Z Fold3 ile aynı. Ana ekranının üzerinde yer alan 4 MP ön kamera yine ekran altına konumlandırılmış. Kapak ekranındaki kamera ise 10 MP ölçüsünde.

Galaxy Z Fold4’ün pil kapasitesi 4400 mAh olurken, 25W gücünde hızlı şarj desteği mevcut. 15W gücünde kablosuz hızlı şarj desteği de veren Galaxy Z Fold4’ün kablosuz ters şarj desteği ise 4.5W gücünde.

Galaxy Z Fold4’ün fiyatı ise pek tabii ki yüksek. 3 farklı kapasite seçeneği ile sunulan Galaxy Z Fold4’ün fiyatları şöyle:

  • 12 GB RAM / 256 GB: 1799 dolar
  • 12 GB RAM / 512 GB: 1919 dolar
  • 12 GB RAM / 1 TB: 2159 dolar

Samsung Galaxy Z Fold4 Türkiye fiyatı henüz belli değil. Detaylı Samsung Galaxy Z Fold4 incelemesini ise telefon elimize ulaştığında sizlerle paylaşacağız.