Galaxy'lerini güncelleyenler sorun yaşıyor!

Başta Galaxy S7 kullanıcıları olmak üzere, pek çok Galaxy sahibi, son güncellemeden şikayetçi!

Son güncelleme sorun oldu!

Android Marhmallow'a yükselten bazı Samsung Galaxy kullanıcılarının kilit ekranında takılıp kaldığı ortaya çıktı. Herkesi etkilemediği anlaşılan sorun, parmak izinin veya parolanın güncellemenin ardından kabul edilmemesiyle ortaya çıkıyor.

Sammobile'ın haberine göre sorunu Galaxy S7, Galaxy S6, Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 4'te yaşayan kullanıcılar, findmymobile.samsung.com adresine giderek telefonlarını kilitleyip, ardından kilidi açabiliyorlar. Ancak bu yöntemin işe yaraması için telefonunuzu bir Samsung hesabıyla eşleştirmiş olmanız gerekiyor. Aksi halde Samsung müşteri hizmetlerine başvurmanız gerekebilir.

Sorunun cihaz şifrelemesinin belirli cihazlarda varsayılan olarak devreye girmesinden ortaya çıktığı düşünülüyor. Bu işlev devredeyken cihaz açılırken kullanıcıdan bir desen, parola, parmak izi ya da pin kodu girmesi isteniyor. Benzer sorunun Samsung'un telefonları dışındaki diğer Android'li telefonlarda yaşandığına da rastlandığından, durum yalnızca Samsung'a özel olmayabilir. Firmadan sorunla ilgili yapılmış herhangi bir açıklama, şimdilik yok.

Okuyucu Yorumları