Game of Thrones Torrent'lerinde Zararlı Tehlikesi

Game of Thrones bölümlerini korsan olarak indirenler, hacker'ların yeni hedefi oldu!

Game of Thrones'tan zararlı çıktı!

En yeni bölümleri izlemekte sabırsız olan Game of Thrones hayranları, zararlı tehlikesiyle karşı karşıya. HBO'nun popüler TV dizisi, hacker'ların zararlı dağıtmak için kulllandığı bir hedef haline geldi.

Kaspersky Lab'in son iki yılda dünya çapında yayınlanan 31 TV dizisinde yaptığı araştırma, 2018 itibariyle zararlı içeren korsan içeriğin yüzde 17'sinin Game of Thrones'un arkasında saklandığını ortaya çıkardı. Toplamda 33 tür, 505 farklı aileye ait zararının korsan Game of Thrones ile gelebildiği anlaşılıyor. 20.394 kullanıcının Game of Thrones ile ilgili saldırılara maruz kaldığı belirtilirken siber suçluların en çok birinci bölüm olan "Winter Is Coming" bölümünü kullandığı vurgulanıyor.

Kaspersky'nin araştırması, en çok zararlı içeren bölümlerin, her sezonun ilk ve son bölümleri olduğunu söylüyor. Saldırılar arasında en çok trojan saldırısına rastlanıyor. Zararlı çoğu zaman torrent veya eposta içerisinde saklanıyor. Diğer tehditler arasında adware ve downloader'lar var.

Game of Thrones'un yeni serisi yaklaşırken Kaspersky, yeni tehditlerin ortaya çıkacağına dair uyarıda bulunuyor ve kullanıcılara dikkatli olmalarını öneriyor. Firma, ziyaret ettiğiniz web sitelerinin sahte olmamasına, dosya uzantıların gerçek olmasına dikkat etmenizi öneriyor ve torrent'ten indirdiğiniz bağlantılara tıklarken dikkatli olmanızı öneriyor.

Okuyucu Yorumları