MSI’ın ünlü overclock yazılımı Afterburner da Rusya - Ukrayna savaşına kurban gidebilir

Rusya merkezli geliştirici Unwinder tarafından geliştirilen MSI Afterburner, MSI’ın desteği olmazsa projeyi bırakabileceğini söylüyor. Bu da akla, popüler yazılımın Rusya - Ukrayna savaşına kurban olabileceği gerçeğini getiriyor.

Ünlü yazılım, Rusya - Ukrayna savaşının kurbanı olabilir

Popüler hız aşırtma aracı MSI Afterburner'ın geleceği, geliştirici Unwinder'ın MSI'ın projeyi "yarı yarıya terk ettiğini" ve "yükümlülüklerini yerine getirmeyi bıraktığını" iddia etmesinin ardından şüpheye düştü. TechPowerUp'ın Rus vatandaşı Alexey Nicolaychuk olduğunu bildirdiği Unwinder, MSI'ın bir yıldan uzun bir süredir kendisine ödeme yapmadığını ve Afterburner'ı geliştirmeyi bırakıp "faturalarını ödemesini sağlayacak başka bir şeye geçmesi gerekebileceğini" söylüyor.

Ancak MSI, yaptığı açıklamada yazılımı geliştirmeye devam etme niyetinde olduğunu söyleyerek kafa karıştırıyor. Şirketin bir sözcüsü PC Gamer'a "MSI Afterburner ile devam etmeyi amaçlıyoruz" dedi. MSI'ın bir çözüm için çalıştığını ve yakında bu sorunun çözülmesini beklediklerini de ekledi.

Nicolaychuk'un proje için geliştirme güncellemeleri sağladığı Guru3D forumlarında "MSI Afterburner projesinin muhtemelen öldüğünü" yazması ise durumu daha da karmaşık bir hale getiriyor. Nicolaychuk, "Yükümlülüklerimi yerine getirmeye devam etmeye çalıştım ve son 11 ay boyunca proje üzerinde kendi başıma çabaladım. Ancak bu hayal kırıklığından başka bir şeyle sonuçlanmadı; şirket tarafından artık ihtiyaç duyulmayan bir şey için enerji harcadığımı hissediyorum,” dedi.

Nicolaychuk, görünürdeki ödeme sorununun nedeninin savaş ve politika olduğunu söylüyor ve tanımladığı zaman çizelgesi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile aynı çizgide görünüyor. Bilindiği gibi Rusya'ya karşı, uluslararası toplum tarafından sert ekonomik yaptırımlar uygulanıyor. Eğer MSI gerekli desteği sağlamazsa, Afterburner tarihin tozlu sayfalarına kaldırılacak gibi görünüyor.

MSI Afterburner Nedir?

MSI Afterburner, grafik kartlarını overclock etmek için kullanılan en popüler programlardan biri ve kullanıcıların ekran kartlarının saat hızlarını artırarak ve voltajları ayarlayarak donanımlarından daha fazla performans elde etmelerini sağlıyor. MSI Afterburner, MSI'ın yanı sıra çeşitli üreticilerin hem Nvidia hem de AMD grafik kartlarını destekliyor ve bu da onu hız aşırtma kılavuzlarında sıklıkla tavsiye edilen bir araç haline getiriyor.