Sadece 1 tane var: Gelmiş geçmiş en etkileyici tasarıma sahip PlayStation bu olabilir

PlayStation'nın emekli olmaya hazırlanan CEO'suna çok özel bir PlayStation 5 modeli hediye edildi. Ve bu özel model, muhtemelen bugüne dek üretilmiş en etkileyici PlayStation olarak tarihe geçecek.

Gelmiş geçmiş en etkileyici PlayStation bu olabilir

Mart 2024'te emekliye ayrılacak SIE (Sony Interactive Entertainment) Başkanı ve CEO’su Jim Ryan için geçtiğimiz gün düzenlenen teşekkür partisinde, kendisine çok özel bir veda hediyesi takdim edildi.

SIE’nin Küresel Çeşitlilik, Eşitlik ve Katılım Lideri Yuichi Haga tarafından yayınlanan bir X gönderisinde, “türünün tek örneği” olan, PS1’in retro gri kaplamasıyla ve klasik dört renkli “PS” logosuyla özelleştirilen bir PS5 konsolu görülüyor. Hatta DualSense kontrol kolu için bile bir kablo ve PS5’in ön USB-C bağlantı noktasının üzerinden geçen sevimli bir fiş kapağıyla tamamlanan özel bir DualShock 1 makyajı yapılmış. Ryan’ın ekibi, PS1’in kutu sanatına gönderme yapan özel bir ambalaj tasarımıyla da hediyelerini taçlandırdı.

Düzenlenen teşekkür partisinde, yakında şirketten ayrılacak PlayStation yöneticisi, aralarında “PlayStation'ın babası” Ken Kutaragi, Gran Turismo’dan Kazunori Yamauchi, Team Asobi’den Nicolas Doucet ve Sony CEO’su Kenichiro Yoshida’nın da bulunduğu pek çok sektör efsanesinin katılımıyla onurlandırıldı. PlayStation’ın BAFTA ödüllü bağımsız oyun lideri Shuhei Yoshida, The Game Awards’a katılmak zorunda olduğu için etkinliğe katılamadı ancak ödül töreninde bağımsız oyun Tchia’nın geliştiricisi Awaceb adına “Games for Impact” ödülünü aldı.