Gelmiş geçmiş en garip 6 oyun!

Çok sayıda "acayip" oyun oynamış olabilirsiniz ama bu kadar gariplerini bizce görmediniz...

Gelmiş geçmiş en garip 6 oyun

Video oyunları dünyasında acayip şeyler, garip karakterler ve mekanlar, zaman zaman harika oyunları meydana getirebiliyor. Bunun iyi örneklerinden bir tanesi olan Katamari Damacy, çılgın bir oynanışın yanında eşsiz denetimleri ve kaliteli müzikleri bir grup eğlenceli arcade oyununda bir araya getiriyor. Ancak her oyun bu kadar başarılı olamayabiliyor. Bazı oyunlar o kadar "garipliğin" dozunu biraz kaçırıyor ve yenilikleriyle veya oynanışıyla değil, gariplikleriyle hatırlanıyor. İşte videolarla şimdiye dek yayınlanan en garip oyunlardan bazıları.

Octodad (PC, Mac, ücretsiz)

Octodad'da insan çocukları olan bir ahtapotu canlandırıyorsunuz. Eşiniz de bir insan, ancak ne eşiniz ne de çocuklarınız 8 bacaklı olduğunuzu bilmiyor. Oyunda iki denetim modu bulunuyor: ayak modu ve el modu. Ayak modunda ev içinde dolaşıp ortalığı karıştırabiliyorsunuz, el modunda ise nesneleri elinize alarak kımıldatabiliyorsunuz. Ancak bunların hiç biri o kadar kolay değil. Oyunda göreviniz, işinizi gerçek kimliğinizi ailenize belli etmeden tamamlamak.

JRA Japan World Cup, Battle Construction Vehicles

JRA Japan World Cup, Battle Construction Vehicles
JRA Japan World Cup

JRA Japan World Cup (PC)

Oyuncuların bahis oynadığı elektronik bir at yarışı olan oyunda garip olan, saçma rakipleriniz. Pandomim atları, bir truva atını, filleri ve arka ayakları üzerinde yan koşan atı videoda görebilirsiniz.

Battle Construction Vehicles (PS2)

2000'de Midas Interactive tarafından piyasaya sürülen bu oyunda ağır araçlarınızla D-pad'inizi kullanarak saldırılar düzenliyorsunuz. Japonya ve Avrupa dışında yayınlanmayan oyun, korunuç denebilecek kadar kötü.

The Stanley Parable ve Muscle March

The Stanley Parable ve Muscle March
The Stanley Parable

The Stanley Parable (PC/Mac Half-Life 2 Mod, ücretsiz)

Bir Half Life 2 mod'u olan The Stanley Parable'da bir ofis çalışanı olan Stanley'i canlandırıyorsunuz ve istediğiniz her şeyi yapma özgürlüğünüz var. Eğer oyunu oynamayacaksanız, tüm bitişlerini gösteren videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Muscle March (WiiWare)

Diğer bir Japon yapımı oyun olan Muscle March'ı anlamanız için videosunu izlemeniz yeterli. Oyunu bir vücutçu kutup ayısı olarak oynayabileceğiniz ipucunu verelim.

LSD (PSX)

LSD (PSX)

LSD (PSX)

LSD'de etrafta bol miktarda gezmeniz ve rüya alemini keşfetmeniz gerekiyor. Bir nesneye, duvara veya bir hayvana çarparsanız başka bir yere ışınlanacağınızı unutmayın.

Okuyucu Yorumları