Guinness'e sıra dışı bir rekor daha eklendi: Buzdolabı büyüklüğünde bir Xbox Series X...

Mevcut oyun konsollarının boyutları size de çok büyük gibi görünüyorsa bir de bunu görün...

Bu kadar büyüğünü hiç görmediniz

Son nesil konsolların boyutlarının oldukça büyük oldukları bir gerçek. Geçtiğimiz günlerde PlayStation 5'i "Slim" hale getiren bir YouTuber, böylece kendi çabasıyla PlayStation 5'i küçültmeyi başarmıştı. Ve şimdi bir diğer YouTuber, odağına Xbox Series X'i aldı. Ama onun yaptığı konsolu küçültmek değil, daha da büyütmek, hatta fazlasıyla büyütmek oldu.

YouTuber Michael Pick, bu çabasını gösteren videosunda "Gerçekten çalışan dev bir Xbox yapmaya karar verdim" diyor.

Pick, iç kısmı doldurmak için tek tek parçaları 3D yazdırmadan önce ahşap bir çerçeve oluşturarak çalışmasına başlıyor. Tabii ki, bu ünite yalnızca Microsoft'un üst seviye konsolunun görünümünü yakalamakla kalmıyor, aynı zamanda tüm işlevlerini de koruyor. Arkada özel bir çekmece barındıran Pick'in 3D baskısı, standart bir Xbox Series X'i tutan bir braketi hazırladı ve sunucu motorlarını dış kısımdaki muazzam boyutlu düğmelere bağlanan her bir tuş düğmesinin üzerine yerleştirdi.

Ortaya çıkan süper boyutlu konsol, 2,08m x 1,04m x 1,04m boyutlarıyla dünyanın en büyük Xbox'ı için yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. Pick ve tasarım şirketi ZHC bu Xbox Series X'i kendi kullanımları için de saklamıyor. Konsol, tamamlanmasından sonra Atlanta, GA'daki YMCA Gençlik ve Gençlik Geliştirme Merkezi'ne bağışlandı.