Sony'den ses seda yok ama birileri, kendi PS5 Slim'ini yaptı bile

Meraklı bir YouTuber Sony'nin üretmesini beklemedi, kendi PlayStation 5 Slim'ini kendi yaptı

Sony'yi beklemedi, kendi PS5 Slim'ini yaptı

PlayStation 5’in Sony'nin boyut olarak şimdiye kadarki en büyük konsollarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yüzden de bir YouTuber'ın ince bir model oluşturmak için kendi adımlarını attığını görmek pek şaşırtıcı değil.

PS5 Slim hakkında resmi haberleri beklerken, YouTuber Matthew “DIY Perks” Perks bu zor görevi üstlendi. Teknolojiyle ilgili yapımları üstlenmesiyle tanınan kanalın en son YouTube videosu, yalnızca 2 cm yüksekliğinde, çalışan bir PS5 modeli oluşturduğunu gösteriyor. Yani, 15 milimetrelik standart bir DVD kutusundan yalnızca biraz daha büyük.

Bunu başarmak için konsolu söküyor ve bileşenlerini çok daha küçük bakır kabuğa uyacak şekilde ayarlıyor. Bu etkileyici bir çaba, ancak önemli bir detay da bulunuyor. Temel olarak Perks’in, tüm bunları sığdırmak için gözden uzak tutulması gereken büyük bir güç kaynağı ile çalışan yeni bir soğutma sistemi inşa etmesi gerekti. Her ne kadar geçici olsa da bu çabanın övgüye değer bir çözüm olduğu kesin.

Ne yazık ki bütün bu çaba, Playroom'da test ederken aşırı ısınma nedeniyle PS5'i tamamen bozan bir soğutma ünitesi sorununun ardından Perks için neredeyse felaketle sonuçlanıyor. Neyse ki yedek bir PS5 ünitesi imdada yetişiyor ve birkaç ayar yaptıktan sonra Horizon Forbidden West ile ikinci deneme çok daha başarılı geçiyor. Aşağıda bunun tam videosunu izleyebilirsiniz:

PlayStation 5 Slim ne zaman gelecek?

Sony'nin ilerleyen dönemlerde çok daha ince bir PS5 Slim piyasaya sürmeyi planladığından emin olabiliriz ancak bu cihazın ne zaman sunulacağını bilmiyoruz. Şimdiye kadar her PlayStation ev konsolu için ince bir model yayınladı ve PS3 Slim ve PS4 Slim, orijinal muadillerinden üç yıl sonra satışa sunuldu.

PS5'in piyasaya sürülmesinden bu yana yalnızca bir donanım revizyonu gördük. Seri numarası CFI-1100B ile sunulan bu yenileme, ilk olarak piyasaya sürülen modelden 300 gram daha hafif. Bu hafifleme, yeniden tasarlanmış bir soğutucu ve PS5'in standı için farklı bir vida kullanımı sayesinde elde edildi. Ancak 300 gramlık hafiflemenin çoğu kişinin umduğu incelik yenilemesi olmadığından da eminiz.

Geçtiğimiz ay CFI-1200 olarak etiketlenen ikinci bir yeni PS5 modeli de görüldü, ancak benzer şekilde bu modelde de küçük değişiklikler bekleniyor. Devam eden küresel çip sıkıntısı göz önüne alındığında, Sony'nin yakın gelecekte bir PS5 Slim piyasaya sürüp sürmeyeceği belli değil. Şirket orijinal konsol için talebi karşılamakta zaten yeterince sorun yaşadığı için, öncelikli olarak çözülmesi gereken diğer sorunlar bulunuyor.