Gizemli iPhone alarmı: Alarmı her sabah 9.25'te kendiliğinden çalıyor, nedenini kimse çözemiyor

Bir iPhone kullanıcısı, iPhone alarmının yıllardır sabah 9.25'te çaldığını ama bunu kendisinin ayarlamadığını söyleyerek yardım çağrısında bulundu. Ama hiç kimse, bu gizemli alarmın neden çaldığını anlayamadı.

Sebebi bilinmeyen gizemli iPhone alarmının sırrı çözülemiyor

Bir kadın, iPhone’undaki gizli alarmın gizemini çözmeye yardımcı olmak için TikTok’a başvurdu. Angele Sofia, sosyal medya platformu üzerinde yayınladığı bir videoda, telefonunda “hiçbir Apple çalışanının çözemeyeceği bir tür aksaklık veya sorun” olduğunu söyledi.

Söylediğine göre alarm, her sabah saat 9:25’te çalıyordu. Ancak bu alarmın sorunu, kendisi tarafından kurulmamış olması ve hiçbir telefon ayarında da görünmemesiydi. Sofia, o zaman için ayarlanmış alarmların bulunmadığı telefon ekranının ekran görüntülerini paylaştı.

Sorunun belirli bir sebep olmadan yaklaşık beş yıl önce başladığını söyledi ve durduruluncaya kadar devam eden diğer alarmların aksine alarmın bir kez çaldığını belirtti. Ayrıca telefonu sessizdeyken çalmadığını, sadece bildirim olarak göründüğünü de ekledi: “Bu alarm telefonlar arasında geçiş yaptı. Yeni bir iPhone aldığınızda verilerinizi aktarabilirsiniz ve yeni bir başlangıç yapmak istemiyorum. 9:25 alarmım da bu aktarma ile beraber geliyor.”

@angelegsofia @apple am i going to die at 9:25 in the morning? #foryou #foryoupage #help #techtok #tech #apple #glitch ♬ original sound - AngeleSofia

Sofia bunun bir çeşit alamet olduğuna ikna olduğunu ve bir gün 9:25’in onun ölüm saati olacağını düşündüğünü söylüyor. Videoda “Biri bana bundan nasıl kurtulacağımı söyleyebilir mi?” diye yalvardı ve “Neler oluyor? Neden 9:25 alarmı bana musallat oluyor?” diye soruyor.

Sofia’nın TikTok gönderisi 600.000’den fazla kişiye ulaştı ve izleyiciler önerilerini bırakmak için yorumlara koştu. Bazıları alarmın eski bir takvim etkinliğinden kaynaklanabileceğini ya da sağlık uygulamasındaki uyku programı ayarlarıyla ilgili olduğunu söyledi. Diğerleri, telefonları aktarmak sorunu çözmediğinden dolayı fabrika ayarlarına sıfırlamanın tek seçeneği olduğunu söyledi.

Sofia önerilerden bazılarını denedi ve ertesi gün başka bir video yayınladı. Bunlardan herhangi birinin çalışıp çalışmadığını görmek için sabah 9:25’e kadar beklerken kendini filme aldı. Ne yazık ki bu çözümler bir işe yaramadı.

Sofia, üçüncü bir videoda gerekli kontrolleri yaptığını ve alarmın kesinlikle uyku ayarlarından kaynaklanmadığını söyledi. Hiçbir ayarın yapılmadığı uyku uygulamasının ekran kaydını gösterdi. Uyku ayarlarını tamamen sildikten sonra ertesi sabah başka bir TikTok videosu yayınlayarak bunun da işe yaramadığını bildirdi.

Sofia insanlara tavsiyelerini bırakmaları ve gizemi çözmesine yardım etmelerini istemeye devam ediyor. Bazıları alarmın eski bir cihazdan iCloud aracılığıyla taşınmış olabileceğini söylerken, diğerleri alarmın buna uygun olup olmadığını görmek için saat dilimlerini değiştirmesini önerdi.

Ancak birkaç kişi Sofia’nın bununla yaşamayı öğrenmesini önerdi. Örneğin bir yorumcu, o saat dilimi için “güzel bir rutin icat etmesi” gerektiğini söyledi. Sofia da “Bu artık benim ‘git kahve al’ alarmım olacak” diye yanıtladı.