Gmail'e bir yeni özellik daha

Google'ın Gmail'e eklediği yeni özellik, bakın kullanıcılara hangi imkanları sunuyor...

Gmail'e bir yeni özellik daha

Gmail'de yeni kullanıma sunulan özellik, kullanıcıların e-mail yazarken takvim girdileri yaratmasını mümkün kılıyor. Böylece Gmail, yazılan e-mail içindeki tarih ve saat bilgilerini otomatik olarak tespit edip vurguluyor, istenirse Google Calendar girdileri oluşturuyor. Kullanıcılar vurgulanan metne tıklayarak Calendar girdisini, ayrıca takvim uygulamasını açmaya gerek kalmadan, e-mail üzerinde değiştirebiliyor.

Gmail üzerinden kısa süre içinde yaratılan ve düzenlenen takvim girdisi, ilişkili olduğu e-maile bağlantı da veriyor. Böylece her bir takvim girdisinin, oluşturuldukları e-mail haberleşmesiyle bağlantısını aylar sonra unutmuş bile olsanız anında görebiliyorsunuz. İçeriğinde toplantı, randevu ya da etkinlik bilgileri içeren mailleri açtığınızda tek tıkla Calendar girdisi oluşturabiliyorsunuz.

Google'ın yeni hizmeti şu an için sadece Gmail'in İngilizce sürümünde kullanılabiliyor. Firmadan gelen açıklamada İngilizce dışındaki dillere kısa süre içinde destek verileceği belirtiliyor. Yeni özelliğin daha önce hiç Calendar kullanmamış olan Gmail sahiplerini de takvim kullanmaya teşvik edeceğini tahmin ediyoruz.

Okuyucu Yorumları