Gmail, hesabınızın hack'lenmesini önleyecek yeni bir kullanıcı doğrulama özelliğine kavuştu

Gmail, saldırıya uğramanızı ve hesabınızın hack'lenmesini engellemeyi amaçlayan yeni bir kullanıcı doğrulama özelliğine kavuştu.

Gmail hesabınızın hack'lenmesi artık daha da zor

Gmail e-postanızın ve buna bağlı tüm Google hesabınızın güvende olduğunu bilmek çok önemli. Bilgisayar korsanlarının hesabınıza girip size zarar verebilecek verileri elde etmesini kolaylaştırmamanız şart. Hesabınızın güvenliğini sağlamanın yolu güçlü ve benzersiz bir parolayla başlıyor. Ardından, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ekleyebilir, bir geçiş anahtarı veya donanım güvenlik anahtarları kullanabilirsiniz.

Ancak Google, Gmail e-postanıza yeni bir güvenlik katmanı daha eklemenin akıllıca olacağını düşünüyor. Artık Gmail'de filtreler oluşturmaya veya düzenlemeye ya da e-posta yönlendirme ayarlamaya çalıştığınızda sizden bir doğrulama istenecek. Yeni önlem, Workspace ve ücretsiz Gmail hesapları dahil olmak üzere tüm Gmail kullanıcılarına sunulacak. Bir dahaki sefere Gmail'de filtreler oluşturmaya veya düzenlemeye ya da e-posta yönlendirmeyi ayarlamaya çalıştığınızda bu işlem gerçekleşecek. Google, Gmail'in ayarlarını düzenlemeye çalışanın gerçekten siz olduğunuzu doğrulaması gerektiğine karar verebilecek.

Google, Workspaces blogunda yayınladığı bir blog yazısında yeni Gmail güvenlik önlemlerini açıkladı. Şirket, geçen yıl Google Workspace hesaplarında gerçekleştirilen belirli eylemler için dağıtılan kimlik doğrulama özelliklerinin üzerinde çalışıyor.

Yeni önlem, Workspace ve ücretsiz Gmail hesapları dahil olmak üzere tüm Gmail kullanıcılarına sunulacak.

Doğrulama mesajı, her biri Gmail'de gerçekleştirilen hassas eylemler olarak tanımlanan üç durumdan birinde görünebiliyor:

  • Filtreler: yeni bir filtre oluşturma, mevcut bir filtreyi düzenleme veya filtreleri içe aktarma.
  • Yönlendirme: Yönlendirme ve POP/IMAP ayarlarından yeni bir yönlendirme adresi ekleme.
  • IMAP erişimi: Ayarlardan IMAP erişim durumunu etkinleştirme.

Gmail'de bu eylemlerden herhangi birini gerçekleştirdiğinizde, Google bunun riskli olup olmadığını belirleyecek. İşte o zaman doğrulama uyarısı devreye girecek.

Google neden Gmail'e bu ekstra güvenlik katmanını ekliyor? Çünkü güçlü parolalar, 2FA ve / veya geçiş anahtarları bile verilerinizi güvence altına almak için yeterli olmayabilir. Bir saldırganın, oturum açmış olduğunuz cihazlarınızdan birini ele geçirmeyi başardığı durumlar yaşanabilir.